Forum Discussion

ihinku's avatar
3 years ago

Dot.: Gra przycina się co kilka sekund

Jest jakieś konkretne rozwiązanie tego problemu?

Zainstalowałem grę na dysku NVMe i przy procesorze I5 4670k@4,4GHz, 16GB RAM oraz GTX1060 tnie co chwilę.

Przycinanie jest na tyle uporczywe, że nie da się grać.

Załączam plik DxDiag.

7 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @ihinku 

Wydzieliłem Twój post z innej dyskusji, gdzie ostatni komentarz został udzielony ponad 2 lata temu. 

Czy udało Ci się wykonać jakieś kroki, wymienione w poprzedniej dyskusji? 

• Grę włączam przez Steam, który od  razu odpala Origin więc tego nie wyłącze.

Jeżeli chodzi o "czysty rozruch" to poza sterownikami odpalają się tylko programy związane z kartą graficzną, myszką itp. Mam świeży system bez zbędnych aplikacji. Może ze 2 miesiące temu instalowałem system od nowa. :/

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    3 years ago

Dzięki za odpowiedź. 

Czy mógłbyś doprecyzować o jaki konkretnie program związany z myszką chodzi?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    3 years ago

Dzięki za odpowiedź @ihinku

Sprawdź proszę czy problem będzie występował kiedy wyłączysz Razer Central na czas uruchomienia gry. 

Czy wcześniej wykonywałeś pełne czyste uruchomienie systemu wedle instrukcji? 

• Z całym szacunkiem, "czyste uruchomienie" można włączać na starym systemie a nie na nowo instalowanym gdzie nic nie ma.

Jeżeli chodzi o program do obsługi myszki, to widać, że chyba nie wiesz o czym piszesz. Nie ma możliwości żeby programy do obsługi klawiatury, myszki, czy karty graficznej mogły wpływać na wydajność komputera w jakikolwiek znaczący sposób szczególnie, że Razer jest firmą ukierunkowaną na wydajność w grach i ich aplikacje/sterowniki nie mają wpływu na zmniejszenie wydajności.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    3 years ago

@ihinku  napisał/a:

(...) Nie ma możliwości żeby programy do obsługi klawiatury, myszki, czy karty graficznej mogły wpływać na wydajność komputera w jakikolwiek znaczący sposób (...)

Przykład programu do obsługi klawiatury, myszki wpływający w znaczący sposób na wydajność komputera

@ihinku  napisał/a:

(...)Może ze 2 miesiące temu instalowałem system od nowa. :/

@ihinku  napisał/a:

Z całym szacunkiem, "czyste uruchomienie" można włączać na starym systemie a nie na nowo instalowanym gdzie nic nie ma.

Dwa miesiące to dość sporo czasu, ponadto na podstawie pliku DxDiag widzę, że na Twoim komputerze zainstalowany jest/był np. program AutoCAD:

P1: ADPClientService.exe
    P2: 4.1.16.0
    P3: 61ee7d78
    P4: ucrtbase.dll

Dlatego mogę zakładać, że na Twoim komputerze zainstalowane są inne aplikacje, a nie tylko te "do obsługi klawiatury, myszki, czy karty graficznej". 🙂 

Jeśli problem nie minie po uruchomieniu komputera w trybie czystego rozruchu i wyłączeniu aplikacji Razer, to zauważyłem również że Twój monitor podłączony jest poprzez wejście DVI do komputera. Sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się kiedy połączysz go poprzez wejście HDMI. Upewnij się również, że w samej grze ustawiona jest natywna dla Twojego monitora rozdzielczość - 1920 x 1080.

Featured Places