Forum Discussion

MetalovyAero's avatar
3 years ago
Solved

ea play a dlc

Mam problem z uzyskaniem dostępu do zawartości dodatkowej w Star Wars Jedi: Ocalały w ramach EA Play Pro. Podstawową wersję gry zakupiłem jeszcze przed wykupieniem abonamentu, ale aplikacja pokazuje, że powinienem mieć do niej dostęp i że DLC są zainstalowane. Tymczasem po wejściu do gry nie mam dostępu do żadnego z elementów Edycji Rozszerzonej, zarówno na zapisie gry sprzed zakupu abonamentu jak i na nowym, świeżym zapisie gry.

• Wyłączenie antywirusa i dodanie wyjątku dla sieci publicznych w Windows Defender pomogło. Bardzo dziękuję za pomoc.

6 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @MetalovyAero 

Sprawdź proszę czy problem będzie utrzymywał się po ponownej instalacji gry. Pamiętaj by zainstalować wersję gry pochodzącą z subskrypcji EA Play Pro. 

• Reinstalacja (trwająca cztery dni dzięki mojemu wspaniałemu internetowi) pomogła na chwilę, dodatki pojawiły się w menu personalizacji, ale po wyłączeniu gry i restarcie komputera ponownie znikły.

@EA_Kuba  napisał/a:

Hej @MetalovyAero 

Sprawdź proszę czy problem będzie utrzymywał się po ponownej instalacji gry. Pamiętaj by zainstalować wersję gry pochodzącą z subskrypcji EA Play Pro. 

Co masz na myśli mówiąc "zainstalować wersję gry pochodzącą z subskrypcji EA Play Pro"? Robi się to inaczej niż normalnie?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @MetalovyAero 

Dzięki za odpowiedź.

Jeśli dodatki pojawiły się i zniknęły to możliwe, że inna aplikacja na Twoim komputerze blokuje dostęp EA app do wprowadzania zmian na dysku. Upewnij się, że zostały dodane odpowiednie wyjątki dla EA app, oraz gry w programie antywirusowym, oraz zaporze sieciowej. Ponadto przy uruchamianiu aplikacji wybierz opcję uruchom jako administrator i zaakceptuj ewentualne monity odnośnie wprowadzania zmian na dysku. Możesz również wyłączyć chwilowe kontrolę konta użytkownika. 

Jak włączyć lub wyłączyć funkcję Kontrola konta użytkownika - Microsoft Community

Dodawanie wyjątków i aktualizacja programów antywirusowych. - Answer HQ

Dodawanie wyjątku do usługi Zabezpieczenia systemu Windows - Pomoc techniczna pakietu Office

@MetalovyAero  napisał/a:

Co masz na myśli mówiąc "zainstalować wersję gry pochodzącą z subskrypcji EA Play Pro"? Robi się to inaczej niż normalnie?

Jeśli na Twoim komputerze była wcześniej zainstalowana gra, którą również odblokowałeś w wyższej wersji w ramach EA Play Pro, może to powodować problemy z zawartością dodatkową. Należy wtedy ponownie zainstalować grę i pobrać wersję oznaczoną jako EA Play Pro.

• Wyłączenie antywirusa i dodanie wyjątku dla sieci publicznych w Windows Defender pomogło. Bardzo dziękuję za pomoc.

Featured Places