Forum Discussion

dlabecka12's avatar
3 years ago
Solved

[GeForce Now] Star Wars Jedi: Fallen Order - problem z zapisem gry

Gram na ge force now, czyli W CHMURZE. Wczoraj zakupiłam grę jedi: fallen order. Doszłam do zapisu gry na 44%. Przy ponownym uruchomieniu gry zapis się nie włącza, wyrzuca mnie do ekranu początkowego. Przy rozpoczęciu gry od nowa zapis 44% nie zmienił się, ale wróciłam do pierwszych kroków w grze. Jednak tam należy przejść przez przejście w ścianie, które NIE DZIAŁA. Nie ma żadnej innej drogi, a przez to, że gram na komputerze w chmurze nie mogę zmieniać danych w plikach, tak jak było powiedziane w jakimś wpisie na tym forum. Dział pomocy technicznej w niczym mi nie pomógł (nawet nie zrozumiał mojego problemu). Gra została kupiona wczoraj popołudniu i niestety minęło 27 godzin i już nie mogę złożyc wniosku o zwrot pieniędzy przez pomoc EA. Nie wiem co w takim wypadku zrobić, bo gry się nie da naprawić a ja straciłam pieniądze, a dział techniczny ledwo mówi po polsku.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    3 years ago

Hej @dlabecka12 

Obawiam się, że w kwestii usunięcia zapisów z platformy GeForce Now, niezbędny będzie kontakt z pomocą techniczną GeForce. 

Podczas gry, zapisy gier tworzone są razem z kopiami zapasowymi, właśnie by w przypadku problemów z "aktywnym" zapisem, można było go przywrócić. Przy grze na fizycznym komputerze rozwiązanie byłoby prozaiczne i wystarczyłoby zmienić nazwy plików, by przywrócić kopię zapasową gier.  

Obawiam się, że nie ma możliwości "odwieszenia" gry i nie jestem w stanie zagwarantować, że problem nie pojawi się w przyszłości. 

3 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @dlabecka12 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Wydzieliłem Twój post z innej dyskusji na forum, z racji tego, że dotyczyła innego problemu. 

Czy zapisy zostały przez Ciebie usunięte również z poziomu aplikacji GeForce Now? 

• Nie wiem jak można usunąć zapis gry na ge force, kiedy gram w chmurze. Nie ma możliwości wejścia w pliki komputera oraz w momencie, gdy wyłączam grę i chcę przejść do panelu EA na wirtualnym komputerze, gra po prostu się wyłącza. 
    Czy jest jakiś sposób na odwieszenie gry po 44%, czy muszę zaczynać tak czy siak od nowa? I czy jest ryzyko, że stanie się to ponownie? Bo jednak nie wiem czy wtedy obejmuje to zwrot kosztów, kiedy po prostu fizycznie gry nie da się przejść a problem nie został w niej rozwiązany odkąd ona wyszła w 2019 roku.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @dlabecka12 

Obawiam się, że w kwestii usunięcia zapisów z platformy GeForce Now, niezbędny będzie kontakt z pomocą techniczną GeForce. 

Podczas gry, zapisy gier tworzone są razem z kopiami zapasowymi, właśnie by w przypadku problemów z "aktywnym" zapisem, można było go przywrócić. Przy grze na fizycznym komputerze rozwiązanie byłoby prozaiczne i wystarczyłoby zmienić nazwy plików, by przywrócić kopię zapasową gier.  

Obawiam się, że nie ma możliwości "odwieszenia" gry i nie jestem w stanie zagwarantować, że problem nie pojawi się w przyszłości. 

Featured Places