Forum Discussion
dxdiag w załaczniku
Hej @NathaSnajperowa
Dzięki za odpowiedź i przesłanie pliku DxDiag.
Zauważyłem, że na Twoim komputerze jest zainstalowana aktualizacja Windows 11 Build 26058, która jest wersją "Insider Preview" - informacja.
W miarę możliwości sugerowałbym rollback aktualizacji do poprzedniej stabilnej wersji. Nie mniej będzie się to wiązało z opuszczeniem programu "Windows Insider Program".
Z racji opisu problemu, który mógłby wskazywać problemu związane z połączeniem sprawdziłem dostępne sterowniki dla Twojej karty sieciowej Killer(R) Wi-Fi 6E AX1675s 160MHz Wireless Network Adapter. Na stronie Asus znalazłem krytyczną aktualizację dla Twojego laptopa związaną właśnie z kartą sieciową. - link.
W sekcji poświęconej błędom znalazłem również błędy związane z DellInc.AlienwareCommandCenter. Z racji tego, że aplikacja ta może mieć również wpływ na działanie komputera upewnij się, że jest zaktualizowana do najnowszej wersji, lub zainstaluj ją ponownie.
- 11 months ago
Rollback windows nie zrobię dla jednej gry, tym bardziej, że mam dev preview a nie beta release czyli musiałabym cały system stawiać na czysto od zera.
Mam dev preview od roku i regularnie gram w gry na steam, gog, nawet na epicu coś wpada (typu perełka darmoszka Strażnicy Galaktyki, których bez problemu zplatynowałam na win prev).
Na wszystkich game launcherach bez problemu wpadają pucharki, tylko na EA mam problem.
Zainstalowałam update do alienware command center i karty wifi killer, zobaczę czy to coś pomoże i dam znać
- EA_Kuba11 months ago
Community Manager
Dzięki za odpowiedź @NathaSnajperowa, daj znać czy aktualizacja sterowników przyniosła jakiś efekt.
- 11 months ago
No i lipa, nie wpadło ani do działa ani fabularne kierunek Tanalor. Plus nwm nawet ile tych, gdzie muszę np. sparować atak 10 razy czy wykonać precyzyjna parowania albo uniesienia mocą (te trofea niestety nie mają licznika postępu, a powinny).
- 11 months ago
acha i te trofea raz wpadają (tzn. wpadały z opoóźnieniem, potem przestały, potem znów cos wpadło a coś nie, kompletny random).
Na forum EA eng znalazłam podobny wątek, spójrz pls, też użytkownicy maja problem i trofea raz wpadają, potem nie, generalnie mega mess i brak schematu.
https://answers.ea.com/t5/STAR-WARS-Jedi-Survivor-/Achievements-Not-Triggering/td-p/12516086
- EA_Kuba11 months ago
Community Manager
Dzięki za informację @NathaSnajperowa
- 11 months ago
No i jestem naprawdę zła, nie było żadnych crashy, bugów, aktualizacji windows prev ani sterowników nvidia. Wszystko takie samo, trofea zaczeły wpadać i przestały, a wbiłam wszystkie oprócz krew pot i łzy.
Co zrobić? Dlaczego w ori apce EA są takie problemy? Koniecznie chcę ją wymaksować.
- 10 months ago
Siema,mam też ten problem grając 5h nie wchodzą żadne osiagniecia,zagrałem od początku i sie na początku wbijały.kupiłem na steam i nawet nie moge odpalic menu steam (shift i tab) ani nawet na origin (shift +f1).Poradziłaś sobie jakoś @NathaSnajperowa ???
- 10 months ago
Kupiłam klucz do gry w promocji media expert za 134 pln, pudełkowe wersje mają zawsze klucz do oryginalnego launchera czyli w tym przypadku do EA app. Już się denerwowałam, że trzeba było jednak bezpieczniej brać przez steam. Jednak wymagania steam też pokazuja posiadanie EA app i konta tam. Generalnie te trofki wpadały jak chciały, połaczyłam przez ustawienia profilu konta ea wszystkie działy connection na wszelki wypadek - typu ps, xbox, fb, ale przede wszystkim google i steam.
Plus zrobiłam głupią, ale skuteczną rzezc - zdjęłam zaporę windows defender - wg róznych wpisów na reddit blokowała wpadanie trofeów.
Nwm co pomogło, ale wreszcie zaczęły wpadać. Szczerze to są jakies kpiny - normalnie jak gram na steam czy gog to wpadaja bez problemów i jeszcze pojawiaja się automatycznie w trakcie ich wbijania w prawym górnym rogu ekranu. Tu nawet jak Ci wpadnie trofeum to tego nie widzisz w czasie rzeczywistym, tylko na ekranie startowym uruchamiania gry w aplikacji na kompa.
- 10 months ago
Hej mam ten sam problem plus nie jestem w stanie otworzyć menu EA w grze Shift+F1. Dajcie znać jakby udało się coś poradzić.
About Star Wars Dyskusja o grze
Recent Discussions
- 13 hours ago
- 3 days ago
- 3 days ago
- 21 days ago