Forum Discussion

Irsapel's avatar
Irsapel
Rising Rookie
5 years ago

OGROMNE LAGI PO POWROCIE DO GRY "STAR WARS BATTLEFRONT II"

Cześć, mam problem z Star Wars Battelfront II , po kilkumiesięcznej przerwie postanowiłem wrócić do gry, niestety nie wiem dlaczego, nagle mam straszne lagi przez które nie mogę normalnie grać, kiedyś nie miałem takich lagów i mój komputer w żadnym stopniu nie przechodził modernizacji i nie było w nim nic uszkodzone, może mi ktoś powiedzieć czy tak każdy teraz ma bo Epic dał za darmo i serwery nie wyrabiają czy problem jednak jest gdzieś u mnie i trzeba go rozwiązać.

Moja specyfikacja komputera :

Processor : Intel Core i5-6600k

Karta Graficzna : GTX1050 2 GB VRAM

Ram : 8 GB

Aktualnie mój internet posiada ping między 40-80ms.

Na takim sprzęcie grałem również kilkanaście miesięcy temu, także dziwi mnie ze po tej przerwie nagle mam lagi, których wcześniej nie miałem. grafika jest tak samo ustawiona jak wtedy by mieć płynne granie, ale mimo to , teraz mam lagi a nie miałem i nie rozumiem z czego to wynika. Prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu problemu, bo chciałbym móc normalnie wrócić do gry a przez te lagi nie mogę ☹️

3 Replies

• Levisooo's avatar
    Levisooo
    Rising Traveler
    5 years ago

@Irsapelniestety wszystko przez udostępnienie gry na Epic. Duży napływ nowych graczy spowodował to iż EA musiało postawić szybko sporo nowych serwerów i niestety pewnie nie najlepszej "jakości"
    Ale to tylko moje przypuszczenia (graniczące z pewnością)

Jedyne rozwiązanie to pewnie poczekać aż ci co przyszli odejdą bo im się znudzi i EA pozamyka to co pootwierało.😳
    Ja mam:
    I7 8700K
    RTX 2070S
    32GB RAM
    i mam to samo - lagi lagi lagi

• Irsapel's avatar
    Irsapel
    Rising Rookie
    5 years ago

Widziałem wpisy ze serwery są obciążone, ale nie sądziłem ze aż tak. Aktualnie trochę mi się już zmniejszyły lagi. ale może miałem farta ze grałem na lepszym serwerze jak mówisz ;D, no nic wychodzi ze trzeba poczekać na odpływ graczy, chociaż przy klasie gry i marce pewnie to trochę jednak potrwa.

• Irsapel's avatar
    Irsapel
    Rising Rookie
    5 years ago

Zauważyłem ze lagi w praktycznym podejściu są najbardziej odczuwalne na mapach supremacji, jest na nich zdecydowanie za dużo elementów które przeciążają serwery. Lepiej mają się mapy dla samych bohaterów jak i bitwy kosmiczne, mniejsza ilość elementów i mniejsze lagi, także obecnie na supremacji nie warto grać, ale na mapach samych bohaterów i bitwy kosmiczne można jakoś jeszcze ugrać.

Featured Places