Forum Discussion

Ptakowski1's avatar
3 years ago
Solved

PROBLEM Z EA app

Witam wszystkich. Mam następujący problem. Kupiłem Star Wars na steam, zainstalowałem grę, gra poprosiła mnie abym zainstalował klienta EA i tutaj zaczynają się problemy. Po pierwsze EA mówi mi że mam tymczasowo utracono połączenie, próbowałem wszystkiego, sterowniki, inny internet, przez kabel, odinstalowanie itd nic nie pomogło. Druga sprawa, klient pokazuje mi że gry nie posiadam co jest największym hitem. Dodatkowo jak klikam że chcę zalogować przez steam to za każdym razem po przeklinaniu zezwoleń pokazuje się nastepujący napis connect_error_social_login_failure i ze mam zmienić hasło, zmiana hasła oczywiście nie nie pomaga. Proszę o pomoc

• trechx's avatar
    trechx
    3 years ago
    @EA_Kalina Dziękuje również za starania z Pani strony, właśnie prawie poświęciłem 2 godziny z Panem z chatu ( wreszcie ponownie udało mi się znaleźć możliwość kontaktu przez chata) by rozwiązać problem. Życzę miłego weekendu i pozdrawiam. Temat można uznać za rozwiązany

7 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @Ptakowski1

Połączenie konta Steam z EA jest konieczne by gra stała się widoczna w aplikacji EA app.

Niestety poprzez forum nie będziemy w stanie pomóc w problemach związanych z kontem EA. Niemniej jednak zanim skontaktujesz się z nami bezpośrednio poprzez czat lub telefon, sprawdź proszę czy możesz się zalogować za pomocą danych konta Steam z poziomu strony ea.com.

• Warto sprawdzić czy uda się połączyć konta na różnych urządzeniach np. tablet, telefon czy też inny komputer.
    • Jeśli uda się zalogować na stronie ea.com przejdź do Ustawień konta i sprawdź czy w EA app logujesz się tym samym kontem email; być może twoje konto Steam zostało już wcześniej połączone z innym kontem EA

Pozdrawiam,

_Kalina

• @EA_Kalina Dziękuję za szybką odpowiedź, lecz niestety dalej nie mam możliwości aby zalogować się za pomocą danych Steam z poziomy strony ea.com, również nie działa na telefonie i na kolejnym laptopie. Cały czas pokazuje mi ten sam błąd. Będę bezpośrednio kontaktował się z działem. Pozdrawiam!
  • Rozmawiałem z chatem, chat wysłał mnie abym skontaktował się z Steam kiedy mu wyjaśniłem sytuację oraz podałem mój e-mail i login na steam, podobno nie znalazł tych danych ale jak miał je znaleźć w waszej bazie danych jeżeli nie mogę zalogować się za pomocą danych Steam. Steam napisał mi następująco 

Linking and unlinking a Steam account and a game or service is an external process. As much as we would like to help, Steam Support is not able to modify or unlink your account. To unlink this product from your Steam account, you will need to contact the external game or service's support team.

You can reach EA support by using the information from the Official Support section here.

Żądam natychmiastowej pomocy, ponieważ nie wyobrażam sobie że kupuję produkt i nikt nie potrafi mi odpowiednio odpowiedzieć 

• @EA_Kalina dodatkowo chciałbym uzyskać informację, jakie kategorię muszę wybrać aby skontaktować sie z chatem. Wybrałem te same kategorie i nie mogłem już skontaktować się z chatem tylko proponowało mi "Answer HQ"
  • EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Proszę sprawdź czy po zmianie hasła do konta Steam uda się połączyć z kontem EA. Tak jak wczesniej wspomiałam warto sprawdzić tą instrukcję na róznych urządzeniach i alternatywnym połączeniu internetowym.

Jeśli natomiast w przeszłości doszło już do połączenia konta Steam np. przy okazji innej gry od EA, aby odłączyć konto Steam można to wykonać na 2 sposoby:

• kontakt z naszym Suportem EA - najlepiej poprzez rozmowę telefoniczną lub czat

od poniedziałku do piątku w godzinach: 12:00 - 21:00 (czasu polskiego)

•  po zalogowaniu się do profilu swojego konta EA
    1. Przejdź do Ustawień konta EA. (jeśłi logowanie danymi konta Steam jest niemożliwe zaloguj się za pomocą adresu email konta EA)
    2. Kliknij Połączenia.
    3. Znajdź konto, którego powiązanie chcesz usunąć, i kliknij przycisk Usuń powiązanie. Jeśli nie widać tu nazwy Twojego konta Steam, oznacza to, że możesz posiadać inne konto EA , które jest połączone z Twoim profilem Steam. Sprawdź inne konta EA.
    4. Przeczytaj zastrzeżenia prawne i upewnij się, że chcesz usunąć powiązanie z pełną świadomością powyższego ryzyka.
    5. Zaznacz okienko Rozumiem i chcę kontynuować.
    6. Kliknij Usuń powiązanie.

W kwestii EA app - aby nie wyświetlał się komunikat o tymczasowym braku połączenia, dodaj aplikację EA oraz Steam do wyjątków w 

w programie antywirusowym oraz zaporze sieciowej Windows.  

Dodawanie wyjątku do usługi Zabezpieczenia systemu Windows - Pomoc techniczna pakietu Office 

• trechx's avatar
    trechx
    3 years ago
    @EA_Kalina Dziękuje również za starania z Pani strony, właśnie prawie poświęciłem 2 godziny z Panem z chatu ( wreszcie ponownie udało mi się znaleźć możliwość kontaktu przez chata) by rozwiązać problem. Życzę miłego weekendu i pozdrawiam. Temat można uznać za rozwiązany

Featured Places