Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
8 years ago
Solved

Problem z połączeniem po patchu kod 3 283 + 672

Witam,
Po aktualizacji nie moge grać online, po wyborze trybu i odnalezieniu rozgrywki gra ładuje sie, lecz po chwili powraca do menu i wyloguje mój profil i pojawiaja sie kody błędów 3 283 oraz 672. Platforma xbox one.
  • Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Hej,

Problem rozwiązany, z jakiegoś powodu Battlefron 2 nie ogarnia protokołu IPv6. Rozwiązaniem było prośba o zmianę protokołu u dostawcy internetu.

Pozdrawiam.

7 Replies

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Próbowałem, odblokować porty, wyłączyłem filtrowanie IP i firewall. Niestety nic to nie dało.

• Revan2000s's avatar
    Revan2000s
    Hero+
    8 years ago

W takim razie sugerowałbym zrobienie raportu UOTrace i skontaktowanie się z doradcą EA wraz z wynikami raportu.

Spoiler

Skąd wziąć UOTrace

• Pobierz program UO Trace (jeśli już go nie masz).
    • Uruchom go.
        • Jeśli pojawi się okno z wiadomością „UO Server List not found” („Nie znaleziono listy serwerów UO”), kliknij No.

Nie znaleziono listy serwerów UO

• Kliknij menu Options w górnej części okna i wybierz pozycję Advanced („Zaawansowane”).

Menu opcji, kliknij „Advanced”

• Wpisz easo.ea.com w oknie listy serwerów. Daje to dobre rezultaty w przypadku większości gier EA.
      • Jeśli masz problem z połączeniem się z grą Star Wars™: The Old Republic™, wybierz serwer z poniższej listy i przetestuj połączenie z nim zamiast easo.ea.com:
        • Wschodnie wybrzeże: 159.153.92.28
        • Zachodnie wybrzeże: 159.153.68.252
        • Europa: 159.153.72.252
    • Kliknij przycisk Trace Route.

Przycisk „Traceroute” w UOTrace

1. Po zakończeniu testu kliknij przycisk Poll .
    2. Zaczekaj, aż liczba pakietów w kolumnie Pkts r/s dojdzie do 100, po czym kliknij przycisk Stop poll.
        • Przyciski Stop poll Poll są w tym samym miejscu (napis na przycisku zmienia się zależnie od trybu działania programu).

Stop Poll

Po zakończeniu powyższych czynności okno programu UOTrace wypełni się informacjami o utracie pakietów i czasami ping.

Jeśli chcesz przesłać wyniki testu UOTrace doradcy:

1. Kliknij kolejno EditCopy.
    2. Otwórz Notatnik (w tym celu wybierz kolejno w menu Start systemu Windows Wszystkie programy > Akcesoria).
      • Możesz również wyszukać w menu Start słowo „notatnik”.
    3. Wklej wyniki działania programu UOTrace do Notatnika, po czym zapisz je jako plik tekstowy w miejscu, które później łatwo znajdziesz.

Przeprowadź nowy test i zapisz jego wyniki w oddzielnym pliku, po czym prześlij nam oba raporty. W ten sposób możemy porównać rezultaty obu testów i udzielić Ci możliwie najlepszej pomocy.

Wykonaj kroki opisane w tym artykule, aby przesłać pliki jednemu z naszych doradców.

Aby skontaktować się z doradcą EA wykonaj poniższe kroki.

1. Wejdź na https://help.ea.com/pl/
    2. Wybierz opcję "Pomóż w grze".
    3. Wybierz produkt, którego dotyczy problem.
    4. Zjedź na sam dół, a następnie wybierz "Skontaktuj się z nami".
    5. Wybierz platformę oraz odpowiedni temat.
    6. Wybierz formę kontaktu (wybór rożni się w zależności od danego kraju)

Polska linia jest otwarta od poniedziałku do piątku w godzinach od 12:00 do 21:00.

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    8 years ago

@Kal1x Hej!

Sprawdź jeszcze poniższe porady:

POŁĄCZENIE

Użyj publicznych adresów DNS 

Wyłączcie na routerze filtr Teredo (jeśli dostępny)

- Otwieramy stronę naszego Reutera i logujemy się

- Otwieramy zakładkę internet 

- Otwieram zakładkę filtry

- wyłączamy opcję wyłącz filtr Teredo

Filmik poglądowy z routera Fritzbox poniżej:

XBOX ONE

ODINSTALUJCIE GRĘ - instrukcja

USUNIĘCIE PLIKÓW ZAPISU

Dodatkowo możecie spróbować usunąć pliki zapisu gry (USUŃ WSZĘDZIE) z waszego profilu po czym odłączcie konsole od zasilania na 1 min.

Uwaga: Zapisy kampanii mogą zostać utracone (jeśli były dostępne)!

INNE OBEJŚCIA NA STRONIE POMOCY XBOX

RESET DO USTAWIEŃ FABRYCZNYCH Z ZACHOWANIEM DANYCH I GIER - instrukcja na własną odpowiedzialność!

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Niestety, żadne z powyższych propozycji nie pomogło. Skontaktowałem się także z helpdeskiem EA, i otrzymałem następującą odpowiedź: "Testy polaczenia Uo Trace które zalaczyl pan do sprawy, nie wskazuja jednoznacznie usterki, zwiazanej z panskim polaczeniem internetowym.

Aczkolwiek, na progach widnieja hosty "niewiadomego" pochodzenia tzw. "unknown", swiadczy to o tym, ze uzywane jest dynamiczne IP.

Prosilabym o zmiane Ip na statyczne.

Jezeli uzywana jest równiez translacja Nat o numerze 2 powinna zostac zmieniona na wartosc nr. 1"

niestety to też nie pomogło, a NAT mam otwarte.

BTW, czy istnieje możliwość na odpowiadanie w "czacie" na stronie help.ea.com - moje sprawy?

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    8 years ago

@Kal1x Hej!

Opcja kontaktu przez czat jest możliwa, ale tylko z naszym angielskim działem (zmień język na stronie pomocy). Co do podanych błędów połączenia, nie mieliśmy innych raportów tego typu, a same błędy oznaczają problemy po stronie właśnie łącza i przesyłu danych od Ciebie do serwera. Co możesz zrobić, aby wykluczyć faktycznie błąd po stronie dostawcy, to użycie łącza mobilnego HOTSPOT, ewentualnie podłączenie konsoli pod innego dostawcę.

Powodzenia!

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Hej,

Problem rozwiązany, z jakiegoś powodu Battlefron 2 nie ogarnia protokołu IPv6. Rozwiązaniem było prośba o zmianę protokołu u dostawcy internetu.

Pozdrawiam.

About Star Wars Dyskusja o grze

Porozmawiaj ze społecznością o grach STAR WARS™ od EA.1,288 PostsLatest Activity: 2 days ago