Forum Discussion

Marek1972's avatar
3 years ago

Problem z uruchomieniem Star Wars Squadrons

Po instalacji STAR WARS SQUADRONS nie mogę uruchomić aplikacji, mimo próby naprawy instalacji. Naprawa instalacji teoretycznie zakończyła się powodzeniem, ale nie można uruchomić gry, bo przy próbie jej rozpoczęcia pojawiają się komunikaty o błędach - jeden za drugim.

Najpierw ten : że aplikacja nie została poprawnie uruchomiona (Oxc0000142) a potem ten błąd C\Windows\System32\msvr120.dll

Dołączam oba PrtScr  obrazujące problem. Proszę o pomoc w uruchomieniu gry.

Marek

6 Replies

• No cóż ... sytuacja ma się następująco. Odinstalowano grę, a nawet całe EA. Zaktualizowano na komputerze windowsa i sterowniki. zainstalowano: dziś wersje zbiorcze windows , wszystkie sterowniki i aktualizacje sa aktualne wg komunikatu przy uruchamianiu windows update, przynajmniej dla mojego windows10, bo na wersję 11 nie zdecydowałem się na razie przejść 

Z linka który załączyłeś zciągnięto i zainstalowano również sterowniki i biblioteki

Wysyłam prtscr z kompa pokazujące wersje windows i sterowników.  Ponownie zainstalowano EA i grę. Gra niestety jak nie działała. Tak nie działa. Komunikaty na ekranie nadal te same. Smuteczek.... 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @Marek1972 

Dzięki za odpowiedź. 

Sprawdź proszę czy instalacja bibliotek korzystając z instalatora znajdującego się w folderze z grą, rozwiąże problem. msvr120.dll wskazywałby na problemy z Microsoft Visual C++ 2013, dlatego przejdź do: 

\Star Wars Squadrons\__Installer\vc\vc2013\redist

Po czym uruchom jako administrator dwa poniższe instalatory:

vcredist_x64.exe

vcredist_x86.exe

Instalator może dać opcję instalacji, lub Naprawy - nie ma tutaj znaczenia którą opcję wybierzesz. 

Jeśli w folderze vc będą znajdowały się dodatkowe foldery (vc2017 etc), je również możesz uruchomić wedle instrukcji powyżej. 

• w folderze redist były pliki instalacyjne c++ 2013 / oba już zainstalowane więc wybrałem wersję napraw / instalacja zakończyła się w obu przypadkach komunikatem "sukcesfull"

plików instalacyjnych dla vc w wersji c ++2017 nie było w tum folderze instaler

ale były vc 2015

przy próbie ich uruchomienia do wyboru była tylko opcja "zainstaluj" ale pojawiły się komunikaty jak w prtscr,

wszystkie instalacje przeprowadzam przy czasowo wyłączonym oprogramowaniu antywirusowym NOD eset

a gra nadal konsekwentnie się nie uruchamia i komunikaty nadal te same

spróbuję jeszcze raz po ponownym uruchomieniu windowsa...

zaraz dam znać czy restart windowsa po tych instalacjach coś zmienia...

• Uparta jest... Czyli nadal to samo...Jeśli jakaś inna wskazówka nie pomoże w ostateczności komp zostanie zawieziony do znajomego informatyka. Ale to irytujące, że skubana nie uruchamia się i trzeba pomocy szukać gdzieś na zewnątrz. Wcześniej grałem w na Stemie  w Star Wars Jedi  Fallen Order i nie miałem żadnych problemów, śmigała jak się patrzy...

Featured Places