Forum Discussion

EA_Kuba's avatar
EA_Kuba
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
2 years ago

Re: Error Problem z konfiguracją gry zainstaluj grę ponownie - Jedi Ocalony

Hej @Rilian777 @Berengorn 

Wybacz późną odpowiedź. Miej proszę na uwadze, że AHQ to przede wszystkim forum społeczności skupionej wokół gier EA. 

Jeśli chcesz porozmawiać bezpośrednio z przedstawicielem EA - skontaktuj się z nami bezpośrednio. 

Jak skontaktować się z doradcą EA? - Answer HQ

Odnośnie dodatkowych rozwiązań, to jeśli potrzebne biblioteki VC ++ zostały zainstalowane z poziomu folderu gry, upewnij się, że nie są one blokowane przez system. Poniżej znajdziesz instrukcję dla Windows 10, nie mniej możesz postępować analogicznie z systemem Windows 11. 

1. Otwórz Panel sterowania.
    • Jeśli nie możesz go znaleźć, wyszukaj w menu Start frazę „panel sterowania”.
  2. W sekcji Programy kliknij odsyłacz Odinstaluj program.
  3. Wybierz opcję Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows.
  4. Kliknij + przy wszystkich widocznych pozycjach dotyczących .NET Framework (zwykle są to wersje 3.5 oraz 4.6), po czym zaznacz wszystkie pola wyboru.

Jeśli podczas instalacji pojawiają się jakiekolwiek błędy związane z pomyślnym zakończeniem tego procesu - zainstaluj je ponownie. 

Na liście wykonanych przez Ciebie kroków, nie zauważyłem również czyszczenia pamięci podręcznej EA app: 

https://help.ea.com/pl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/

@Berengorn 

Jeśli Twój problem wygląda podobnie, również zastosuj wymienione przeze mnie kroki. 

1 Reply

Replies have been turned off for this discussion
  • 1. Wielokrotne odinstalowywanie i instalowywanie ponowne gry ( ze zmianą miejsc instalacji np. na dysk systemowy) 
    2. Uruchomienie "czyste" systemu w celu wykluczenia programów konfliktowych z grą 
    3. Zainstalowanie gry i próba uruchomienia jej na nowym koncie systemowym 
    4. Aktualizacja sterowników karty graficznej oraz windowsa no najnowyszych wersji 
    5. Ustanowienie gry oraz programu ea app jako wyjątki dla systemu antywirusowego Microsoft  oraz próba uruchomienia gry z wyłączonym antywirusem 
    6. Uruchamianie programu oraz gry jako administrator 
    7. Bezpośrednie uruchamianie gry przez plik wewnętrzny gry 
    8. Zainstalowanie bezpośrednie z plików gry bibliotek VC (doprowadziło to do błędów plików dll. i nie uruchomieniem innych gier) 
    9. Aktualizacja bibliotek DirectX, .NET Framework, VCRedist.
    10. Dokonałem 
    skanowania SFC z przeznaczonymi do tego ścieżkami poleceń. 
    11. Zmieniłem ustawienia kontroli użytkownika (proces reinstalacji sterowników karty graficznej w celu wykluczenia konfliktu też)
    12. Posiadam wersje gry ze steama oraz wersję z ea app pro obie wykazują ten błąd 
    13. Po zainstalowaniu biblitek VC++ sprawdziłem czy nie są blokowane przez system. Po dokonaniu akcji wszystkie gry z ea app miały ten komunikat o problemach z konfiguracją zaś inne nie uruchamiały się z powodu nie aktualnej bazy bibliotek 
    14. Czyściłem pamięć podręczną EA app na wielu etapach próby uruchomienia gry. 

Wniosek jest jeden że żadna z powyższych czynności nie przyniosła zamierzonego skutku jakim jest uruchomienie gry.

Featured Places