Forum Discussion

EA_Kuba's avatar
EA_Kuba
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
3 years ago

Re: Star Wars Jedi Ocalały plik zapisu uszkodzony

Hej @adam06rabka 

Rozumiem, że w folderze z zapisami gier, nie znajdują się pliki z "backup" w nazwie? Zazwyczaj problem można rozwiązać podmieniając te pliki, tak jak tutaj

Czy przy ostatniej rozgrywce pojawił się komunikat odnośnie tego, że dalszy progres może uszkodzić pliki zapisu?

Czy w czasie gry "przeskoczyłeś" jakiś moment fabuły (np. poprzez przeskoczenie miejsca w którym byłaby potrzebna dodatkowa zdolność wykorzystując topografię mapy)?

12 Replies

• Własnie ze się znajdują ! Mam takie pliki :Backup00.sav ,GameUserSettings.sav ,GlobalSaveData.sav ,SaveGame00.sav . Reszta nie była tak jak piszesz . W jeden dzień grałem i było wszystko OK a po aktualizacji Juz nie uruchomiło się i wyskoczył komunikat jak w załączniku

• zresztą problem nie dotyczy tylko mnie  , moje dzieciaki we Wrocławiu i Kutnie mają to samo !! tylko ze oni zaczeli gre od nowa  a ja nie zaczne mam 17 godzin gry i nie mam zamiaru isć odnowa jeżeli jakiś mądry nie umie napisać oprogramowania do zapisu stanów gry. Bede się domagał naprawy. Zapłaciłem to ma działać !! 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    3 years ago

Dzięki za odpowiedź @adam06rabka

W takim razie, zgodnie z tym o czym wspomniałem w podlinkowanym wątku to zmień jego nazwę na SaveGame00 i uruchom grę ponownie.

C:\Users\NAZWAUŻYTKOWNIKA\Saved Games\Respawn\JediSurvivor <- wykonaj wcześniej kopię zapasową tego folderu. 

• Jakieś inne rozwiązanie które działa ??  . 

Zauważyłem róznice w rozmiarach plików : Backup00.sav-1209 KB  oraz  Backup00.sav - 1210 KB . z mojej wiedzy wynika ze teoretycznie powinien być ten sam rozmiar obydwu plików

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    3 years ago

Hej @adam06rabka 

Tak dla pewności, parafrazując kroki podanie w moim poprzednim linku:

Aby przywrócić zapis z kopii zapasowej z folderu z zapisami gry musisz usunąć plik SaveGame00.sav i zmienić nazwę Backup00.sav, na SaveGame00.sav. 

Pamiętaj by wcześniej wykonać kopię zapasową tego folderu. 

• To też już robiłem ! NIE DZIAŁA !! mam gre uwaloną od 21 maja . Załuje ze wydałem pieniądze !!

• Jakieś inne rozwiązanie które zadziała a nie jest z internetu ?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    3 years ago

Hej @adam06rabka 

Jeśli plik z kopią zapasową zapisu został również uszkodzony obawiam się, że grę trzeba będzie rozpocząć od nowa. Rozumiem, że nie jest to rozwiązanie którego byś oczekiwał nie mniej gra oferuje oprócz głównej linii fabularnej wiele pobocznych zadań, które mogą urozmaicić ponowne przejście gry od nowa. 

• Wiem w 100% że to nie tylko u mnie się stało . jeżeli po kazdej aktualizacji bedzie zjadało zapisy to gra jest do BANI jak nawet servis nie umie sobie z tym poradzić.; Zapłaciłem więc ma działać . Gdzie są poprzednie zapisy zeby np gre można było "poziom niżej " uruchomić ? Wszystko wwalone do jednego pliku który po aktualizacji zjadło ! PORAŻKA !!!. Juz nigdy nie kupie gry krórej współprodycentem bedzie Respawn Entertainment  a jak kupie to dopiero po roku , zeby mieć pewność ze działa. 

• adam06rabka's avatar
    adam06rabka
    3 years ago

Nie próbujcie tego bo nie działa

Naprawa z apki EA -NIE DZIAŁA
    Instalacja odnowa apki EA -NIE DZIAŁA
    Czysty lub bezpieczny rozruch komputera PC -NIE DZIAŁA
    Utworzenie nowego profilu użytkownika w swoim systemie i dodanie ich gry -NIE DZIAŁA
    Usunięcie i instalacja gry -NIE DZIAŁA
    Instalacja nowego systemu Windows 10 na innym kompie i skopiowanie zapisów - NIE DZIAŁA

Servis EA nie ma pojęcia jak to naprawić

About Star Wars Dyskusja o grze

Porozmawiaj ze społecznością o grach STAR WARS™ od EA.1,285 PostsLatest Activity: 7 days ago