EA_Kuba
Community Manager
3 years agoRe: SWTOR subskrypcja
Hej @Barthes86
Dzięki za odpowiedź, cieszę się że udało Ci się rozwiązać problem 🙂
Powiedz nam co dokładnie pomogło - inny użytkownicy forum mogą skorzystać z Twojej rady 🙂
Hej @Barthes86
Dzięki za odpowiedź, cieszę się że udało Ci się rozwiązać problem 🙂
Powiedz nam co dokładnie pomogło - inny użytkownicy forum mogą skorzystać z Twojej rady 🙂
Jak większość ludzi tutaj mam problem z subskrypcją kupioną przez steam. Wysłałem maila w tej sprawie na support@swtor com tak jak znalazłem informację na forum, ale nie mam nawet odpowiedzi czy mój mail dotarł. a czas subskrypcji leci
Username: SyskaXIII
Hej @SadweqBrair
Wysyłając wiadomość na support@swtor.com, musisz sprawdzić adres email który powiązany jest z kontem EA. W swoim poście wspomniałeś o supporcie Steam, więc chcę się upewnić, że sprawdzasz właściwy adres email.
Dodatkowo jeśli Twoje konto Steam powiązane jest z kontem EA, którego używasz na forum i jego ID to c04e623cea96cc54fe94ef86dfe0dce9 - to sugerowałbym zmianę ID na coś mniej przypadkowego 🙂. W przeszłości takie ID powodowało wszelakiego rodzaju błędy.
Problem już rozwiązany,
A co do ID to jak mogę zmienić ?
Ekstra, dzięki za potwierdzenie @SadweqBrair 🙂
Informacje odnośnie zmiany ID znajdziesz tutaj:
Witam!
Wczoraj kupiłem suba przez Steama, transakcja przebiegła pomyślnie, lecz do dziś sub na koncie SWTOR się nie aktywował . Konto steam jest powiązane z kontem EA. Przed zakupem przez steam próbowałem kupic na oficjalnej stronie SWTOR poprzez PPal oraz za pomoca karty kredytowej, ale przy weryfikacji platnosci wyskakiwal taki blad: "An error has occured while trying to process your request. Please try again later. {0}"
Username SWTOR: Biszubisz
@EA_Kuba ,
Czytając ile ludzi ma problemy z wykupieniem suba po stronie polskiej czy angielskiej - tragedia.
Serio EA nie zależy żeby poprawić coś w systemie płatności? Przecież z tego EA żyje. Nie każdemu chce się wchodzić na forum i pisać o tym lub kontaktować z supportem. Większość ludzi dało by sobie spokój z grą i poszło gdzie indziej. Skoro dystrybutor ma problemy z tak podstawową rzeczą jak płatność, to nie korzystnie rzutuje na produkt. W moim przypadku płatność przeszła normlanie, ale jeżeli będę miał takie problemy jak tutaj większość, to pójdę do konkurencji gdzie chętnie przyjmą moje $$.
Ewidentnie jest problem jak ktoś tworzy konto na swtor i nie posiada EA. wtedy na 99% będzie problem z płatnością.
Jeżeli ktoś zrobi pierw konto EA, a później SWTOR to będzie wszystko działać z płatnościami.
Da się jakoś wpłynąć na osoby zajmujące się korelacją kont - może dodatkowy script, który tworzy dwa konta na 1 adresie email?
Hej @BiszubiszPro
Przykro mi z powodu problemów, które napotkałeś.
Wygląda na to, że problem powiązany jest z kontem EA. Upewnij się proszę, jakie konto EA powiązane jest z kontem SWTOR i skontaktuj się z nami bezpośrednio:
Jak skontaktować się z doradcą EA? - Answer HQ
Daj nam znać, czy udało Ci się rozwiązać problem.
Hej @Rezun91
Kiedy wysłałeś zrzuty ekranu na wskazany wyżej adres email?
@EA_KubaWitam mam ten sam problem co inni, parę dni temu wróciłem do grania w SWTOR po kilku latach przerwy i wczoraj wykupiłem 60-dniową subscrypcję przez Steam nie pojawiła się w grze. Szukając rozwiązania wszedłem na HQ i czytałem posty, wszyscy piszą żeby resetować hasła więc zresetowałem i na SWTOR i na EA ...już dwa razy i nic. Zdesperowany chciałem sprawdzić opcję zakupu przez stronę SWTOR i okazało się, że nie mogę bo wywala komunikat:
"There is an issue with your Electronic Arts account which will prevent SWTOR purchases until resolved. Please contact customer support (https://help.ea.com/en-us/help/star-wars/star-wars-the-old-republic/swtor-support) for further assistance."
żeby było śmieszniej nie mogę również zrealizować kodów na darwowe itemki do gry, ewidentnie zatem problem lerzy po stronie EA a nie Steam.
Napisałem do supportu ([edit: email address removed]) wysyłając wymagane zrzuty ekranu jak sugerowano w innym poście. W odpowiedzi nie dostałem pomocy tylko numery telefonów do Stanów, francji,niemiec oraz UK i sugestię żebym tam zadzwonił bo oni poprzez emaila żadnych spraw związanych z kontem czy subskrybcjami nie załatwiają !
Mam różne adresy e-mail dla konta EA i SWTOR, konto Steam jest połączone z EA. Dzwoniłem również na podany przez Ciebie polski numer pomocy ale po miłym komunikacie automatycznie się rozłącza. Czy powinienem mieć jeden e-mail dla obu kont ? Ktośwcześniej napisał , że miał usunięte konto SWTOR a to nie przeszkadzało w zalogowaniu się i graniu, może i u mnie tak jest? Czy możesz coś zaradzić ?
Pozdrawiam
J_DinAlt
Hej @DinAlt-Galatea
Dzięki za Twoje zgłoszenie i dokładne opisanie problemu. Zgodnie z tym o czym wspomniał komunikat, problem jest prawdopodobnie związany z Twoim kontem EA. Pomimo tego, że używasz innych adresów email, Twoje konta mimo to są połączone.
Spróbuj skontaktować się z nami telefonicznie w innych godzinach, lub poprzez czat -
mam ten sam problem zastosowałem zmiane hasła zasugerowaną w mailu od supportu wczoraj i nic nadal przez konto steam nie moge kupic Subscrybcji.
Dzwoniłem do was na infolinie i nic nie mozecie zrobic, ewidentnie wina po stronie steam.. to usłyszałem
Hej @Darth_Malgus_pl
Usunąłem jeden z załączników w Twoim poście z racji tego, że był widoczny na nim adres email.
Jeśli masz taką możliwość podaj mi proszę numer sprawy podczas której otrzymałeś informację, aby sprawę kierować do Steam (w bezpośredniej wiadomości na forum).
@EA_Kuba otrzymałem telefonicznie to nie dostałem zadnego numeru sprwy poza mailowym # [edytowane przez EA_Kuba]
@EA_Kuba Problem został rozwiązany na anglojęzycznym forum. Sprawa wygląda tak: po długiej nieaktywności w grze (ja wróciłem po paru latach) EA usuwa dane konta co uniemożliwi dokonywanie zakupów. Najłatwiej to sprawdzić próbując dokonać zakupu bezpośrednio na stronie SWTOR jeśli wyrzuci komunikat o problemie z kontem Electronic Arts i niemożności dokonania z tego tytułu zakupu to jesteście w domu. Należy zresetować hasło ale nie do konta EA aktualnie używanego ale tego, które zostało połączone z grą w momencie jej zakładania (pierwotnej instalacji) czyli jako email do resetowania hasła EA trzeba podać ten sam, który macie W SWTOR. Do zwykłego konta EA możecie sobie resetować hasło 700 razy i nic to nie da.Oryginalna odpowiedź z anglojęzycznego fotum:
To fix the account You need to reset the password on the linked EA account that account uses the same email as on your swtor account
use the following link (insert the swtor email) to reset the password then login on that EA account to fix the swtor account for purchasing
for future purchases, use incognito mode on chrome initially if you purchase on swtor.com to be sure browser cache and cookies is cleared
Ja wysłałem wszystkie wymagane zrzuty ekranu na support i nic to nie dało, dopiero zamieszczenie problemu na forum załatwiło sprawę - zresetowanie hasła do właściwego konta i dodanie subskrypcji. STEAM nic nie zrobi bo to nie po ich stronie leży problem.
P.S. Po długiej nieaktywności gracze powinni dostać przy logowaniu info , że zakupy są wyłączone i link do zresetowania prawidłowego konta ZANIM zaczną coś kupować i zrobi się z tego problem. Jak widzę to około 90% spraw wiąże się właśnie z tym.
P.P.S. A teraz pytanie za 64k $ jak gość przez telefon chce mi podać link do zresetowania hasła ?!
@Darth_Malgus_pl Czy bezpośrednio na stronie SWTOR możesz dokonywać zakupów? Chodzi mi o to czy w ogóle pozwala wejść w transakcję (nie chodzi o jej sfinalizowanie) bez wywalenia komunikatu, który wcześniej zacytowałem?
@Darth_Malgus_pl Jeśli masz ten komunikat:
"There is an issue with your Electronic Arts account which will prevent SWTOR purchases until resolved. Please contact customer support (https://help.ea.com/en-us/help/star-wars/star-wars-the-old-republic/swtor-support) for further assistance."
to problem nie leży po stronie STEAM tylko EA, nie ma więc co na nich psioczyć bo oni nie są w stanie tego rozwiązać.
Czy wysłałeś do supportu SWTOR jako załączniki podane w poniższym linku zrzuty ekranu?
Jeżeli już to zrobiłeś to proponuję abyś zamieścił sprawę na tym samym wątku anglojęzycznej części forum jak ja zrobiłem
Nawet jeżeli proxos nie rozwiąże sprawy (bo czasami nie jest w stanie) to przynajmniej sprecyzuje czego dotyczy problem:
P.S. Czy próbowałeś zresetować hasło używając tego linku, który zamieściłem w moim poście?