@EA_Kuba Problem został rozwiązany na anglojęzycznym forum. Sprawa wygląda tak: po długiej nieaktywności w grze (ja wróciłem po paru latach) EA usuwa dane konta co uniemożliwi dokonywanie zakupów. Najłatwiej to sprawdzić próbując dokonać zakupu bezpośrednio na stronie SWTOR jeśli wyrzuci komunikat o problemie z kontem Electronic Arts i niemożności dokonania z tego tytułu zakupu to jesteście w domu. Należy zresetować hasło ale nie do konta EA aktualnie używanego ale tego, które zostało połączone z grą w momencie jej zakładania (pierwotnej instalacji) czyli jako email do resetowania hasła EA trzeba podać ten sam, który macie W SWTOR. Do zwykłego konta EA możecie sobie resetować hasło 700 razy i nic to nie da.Oryginalna odpowiedź z anglojęzycznego fotum:
To fix the account You need to reset the password on the linked EA account that account uses the same email as on your swtor account
use the following link (insert the swtor email) to reset the password then login on that EA account to fix the swtor account for purchasing
for future purchases, use incognito mode on chrome initially if you purchase on swtor.com to be sure browser cache and cookies is cleared
Ja wysłałem wszystkie wymagane zrzuty ekranu na support i nic to nie dało, dopiero zamieszczenie problemu na forum załatwiło sprawę - zresetowanie hasła do właściwego konta i dodanie subskrypcji. STEAM nic nie zrobi bo to nie po ich stronie leży problem.
P.S. Po długiej nieaktywności gracze powinni dostać przy logowaniu info , że zakupy są wyłączone i link do zresetowania prawidłowego konta ZANIM zaczną coś kupować i zrobi się z tego problem. Jak widzę to około 90% spraw wiąże się właśnie z tym.
P.P.S. A teraz pytanie za 64k $ jak gość przez telefon chce mi podać link do zresetowania hasła ?!