Forum Discussion

Roksana1129090's avatar
Roksana1129090
New Novice
3 years ago
Solved

„Gra The Sims 4 jest już uruchomiona. Zacznij grać”

Mam problem z uruchomieniem gry. Pokazuje mi się takie powiadomienie, że niby gra jest już uruchomiona ale nic się nie włącza (zrzut z ekranu macie w linku na dole). Sprawdzałam w menadżerze zadań jednak nic tam nie mam. Próbowałam również poczekać jednak też to nic nie dało, wyłączać i włączać też a nawet odinstalować, i naprawić. Uprzedzam, że nie mam żadnych modów.
Proszę o pomoc ponieważ miałam już jeden problem z EA app, że nie mogłam go włączyć i go jakoś rozwiązałam i nagle na mojej drodze napotkałam na drugi i jestem już bezsilna 😩.

• kreatora's avatar
    kreatora
    3 years ago

@Roksana1129090

Wyczyść cache EA 

Otwórz aplikacje i kliknij trzy kreski w lewym górnym rogu ekranu. Następnie kliknij  Pomoc . dalej  Odzyskiwanie aplikacji i następnie wybierz - Wyczyść cache

Dalej:

Wyloguj sie z EA ap i spróbuj zrestartować komputer (opcja "Uruchom ponownie") , zaloguj sie i sprobuj uruchomic gre nie z ikonki gry ale z Biblioteki EA (mozesz mieć tam opcje Aktualizuj zamiast GRAJ)

Kliknij Biblioteka - wybierz kafelek TS4 - kliknij to i na okladce gry bedzie opcja albo GRAJ albo Aktualizuj

10 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @Roksana1129090

Dodaj te foldery: w Windows Defender do "Kontrolowany dostęp do folderów"
    EA Desktop
    EA Games – (jeśli się wykreował już)
    Origin Games jeśli przeniosłeś się z Origin na EA ap
    https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/zezwalanie-aplikacji-na-dost%C4%99p-do-folder%C3%B3w-kontrolowanych-b5b6627a-b008-2ca2-7931-7e51e912b034
    Dobrze jest takze zrobic to samo w Wykluczeniach
    https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/dodawanie-wyj%C4%85tku-w-us%C5%82udze-zabezpieczenia-windows-811816c0-4dfd-af4a-47e4-c301afe13b26

Gdzie znajdziesz te foldery :
    1.EA Desktop oraz EA Games
    Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C > Program Files
    tam : znajdź foldery Electronic Arts > EA Desktop oraz EA Games - jesli sie juz wykreowal
    2. Origin Games
    Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C > .> Pliki programów (x86) > Origin games
    UWAGA
    Jeśli gre uruchamiasz ze Steamu zrób to samo z folderem gry na Steamie
    Szukaj go w Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Twoja gra

Zrób to samo w programie antywirusowym z netu - jeśli taki masz albo odinstaluj ten program.. W żadnym wypadku nie usuwaj takiego programu opcja Windowsa Dodaj/Usuń programy bo to nie odinstaluje takiego programu całkowicie i dalej będzie on blokował pliki gry.
  • EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @Roksana1129090 

Czy po zastosowaniu kroków od @kreatora zostały przez Ciebie odnotowane jakiekolwiek zmiany? Gra nadal nie włącza się? Czy ponad kroki zaproponowane przez @kreatora udało Ci się wykonać jakieś dodatkowe? 

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@Roksana1129090

Wyczyść cache EA 

Otwórz aplikacje i kliknij trzy kreski w lewym górnym rogu ekranu. Następnie kliknij  Pomoc . dalej  Odzyskiwanie aplikacji i następnie wybierz - Wyczyść cache

Dalej:

Wyloguj sie z EA ap i spróbuj zrestartować komputer (opcja "Uruchom ponownie") , zaloguj sie i sprobuj uruchomic gre nie z ikonki gry ale z Biblioteki EA (mozesz mieć tam opcje Aktualizuj zamiast GRAJ)

Kliknij Biblioteka - wybierz kafelek TS4 - kliknij to i na okladce gry bedzie opcja albo GRAJ albo Aktualizuj

• Czy ktoś uporał się z tym problemem ? wszystko zrobiłem wg zaleceń w poście i dalej nic. 

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    2 years ago

Hej @Czyszkowski 

Przede wszystkim sprawdź czy masz aktualne sterowniki karty graficznej - jeżeli nie to zaktualizuj je.

Spróbuj tych kroków:

1. Znajdź folder „Electronic Arts” w „Dokumentach”.
    2. Kliknij na niego prawym przyciskiem myszy i wybierz „Właściwości”.
    3. W nowym oknie wybierz „Udostępnianie”, a kilka wierszy poniżej naciśnij przycisk „Udostępnianie ...”.
    4. Otworzy się nowe okno. Zobaczysz rozwiniętą listę. Wybierz „Wszyscy”, a następnie "Dodaj".
    5. Wszyscy zostaną dodani do poniższej listy. Wybierz „Odczyt / zapis” na poziomie uprawnień dla wszystkich.
    6. Zapisz zmiany.
    7. Otwórz aplikację EA - "jako administrator", zaloguj się i spróbuj ponownie uruchomić grę.

Zajrzyj także do tego tematu.

Pozdrawiam

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,324 PostsLatest Activity: 5 days ago