Forum Discussion

Tomertomix's avatar
Tomertomix
Seasoned Novice
21 days ago
Solved

Ciemny ekran w CAS

Witam wszystkich!

Tworzyłem rodzinę do mojego projektu, posiłkując się simami z galerii. Wszystko działało sprawnie, dopóki przy załadowaniu jednego sima ekran się ściemnił. Gra poza tym cały czas odtwarza muzykę, dźwięki i animację postaci, ale poza tym działa mi tylko wyjście bez zapisywania. Naprawdę nie chciałbym stracić tej rodziny, bo przy części simów pracowałem w pocie czoła. Mam nadzieję, że jeszcze da się to JAKKOLWIEK odratować. Załączam screen z błędem. Pozdrawiam, i liczę na szybką odpowiedź.

• danuta720's avatar
    danuta720
    13 days ago

Tomertomix​ 

Przykro mi, ale nie naprawisz gry, gdy z niej nie wyjdziesz.  😧

Na przyszłość, gdy będziesz pobierał simy z Galerii, to najpierw dodawaj je do swojej biblioteki (gry), a dopiero stamtąd pobieraj je do CAS. Wtedy, gdy wystąpi jakiś błąd, nadal będziesz miał simy w swojej bibliotece.

6 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    18 days ago

Hej Tomertomix​ 

Z opisu wygląda to na glitch w CAS po wczytaniu konkretnego sima z galerii.

Na początek spróbuj wrócić do CAS jeszcze raz i od razu usunąć tego konkretnego sima (jeśli zdążysz, zanim ekran się ściemni). Druga opcja to uruchomić grę ponownie i wejść do CAS bez wczytywania tego sima z galerii - często to właśnie on powoduje problem. Jeśli masz włączone mody/CC, wyłącz je na chwilę i sprawdź, czy CAS działa normalnie.

Daj znać, czy problem pojawia się zawsze przy tym samym simie.

• Tomertomix's avatar
    Tomertomix
    Seasoned Novice
    14 days ago

Mam wyłączone mody i CC. Ekran jest totalnie zawieszony, nie działają żadne funkcje poza wyjściem bez zapisu. Nie wiem, czy problem dotyczy właśnie tego sima. Naprawdę nie chciałbym stracić zmian w tej rodzinie. Jak to pomoże, to dodam jeszcze, że ikonka aspiracji cały czas się błyszczy.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    14 days ago

Tomertomix​ 

Nie wystarczy wyłączyć modów/CC w grze, bo gra nadal je pamięta. 

W takiej sytuacji zastosuj te kroki:

• Wyjmij folder Mods na pulpit komputera
    • Usuń z gry (z folderu The Sims 4) > plik localthumbcache.package
    • Napraw grę w aplikacji EA
    • Sprawdź grę bez modów/CC. Jeżeli gra będzie w porządku to znaczy, że jakiś mod/CC może być zepsuty, a wtedy:
    • Zanim włożysz mody/CC z powrotem do gry przeczytaj uważnie poradnik i zastosuj jego wskazówki.
  • Tomertomix's avatar
    Tomertomix
    Seasoned Novice
    13 days ago

Nie mogę usunąć tego pliku, bo mam cały czas uruchomioną grę. Nie chcę jej zamykać, bo naprawdę nie chcę stracić tych zmian.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    13 days ago

Tomertomix​ 

Przykro mi, ale nie naprawisz gry, gdy z niej nie wyjdziesz.  😧

Na przyszłość, gdy będziesz pobierał simy z Galerii, to najpierw dodawaj je do swojej biblioteki (gry), a dopiero stamtąd pobieraj je do CAS. Wtedy, gdy wystąpi jakiś błąd, nadal będziesz miał simy w swojej bibliotece.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 11 hours ago
7,794 Posts