Forum Discussion

Aleksandra013's avatar
Aleksandra013
Rising Novice
23 days ago
Solved

Aktualizacja The sims 4

Czy tylko ja nie mogę odpalić simsów po ostatniej aktualizacji? Zero możliwości innego odpalenia, bo EA wyświetla mi informacje : I od wczoraj nic się nie dzieje, resetowałam komputer i wylogowy...
  • danuta720's avatar
    23 days ago

Aleksandra013​ 

Komunikat "Wczytywanie trwa dłużej niż zwykle" w The Sims 4 lub EA App oznacza zazwyczaj problem z modami, pamięcią podręczną lub serwerami. Aby to naprawić, usuń mody i plik localthumbcache.package, zresetuj ustawienia EA App, wyczyść pamięć podręczną aplikacji i jeśli problem dotyczy EA App, poczekaj lub sprawdź status serwerów. 

Kroki naprawcze dla gry (The Sims 4):

1. Usuń mody: Przenieś folder Mods (zazwyczaj w Dokumenty\Electronic Arts\The Sims 4\) na pulpit. Gra zacznie się ładować szybciej, co potwierdzi, że problem leży w modach.
    2. Usuń plik localthumbcache.package: W folderze gry (tam gdzie jest folder Mods), znajdź i usuń plik localthumbcache.package. To pomoże odświeżyć dane gry.
    3. Użyj opcji naprawy: W aplikacji EA app (lub Origin), wybierz grę The Sims 4, kliknij zębatkę i wybierz opcję "Napraw". 

Kroki naprawcze dla aplikacji EA (jeśli problem jest w aplikacji):

1. Wyczyść pamięć podręczną EA App: W ustawieniach aplikacji znajdź opcję czyszczenia pamięci podręcznej (Cache).
    2. Zrestartuj: Zamknij całkowicie EA App (sprawdź w Menedżerze Zadań, czy procesy są wyłączone) i uruchom ją ponownie.
    3. Zaloguj się ponownie: Wyloguj się i zaloguj do EA lub Origin. 

Jeśli po tych krokach gra nadal się długo ładuje, problem może leżeć po stronie serwerów EA, w takim wypadku jedynym rozwiązaniem jest cierpliwość i oczekiwanie, aż EA rozwiąże problem po swojej stronie. 

Pomocne linki:

1. Wyczyść pamięć podręczną aplikacji EA.
    2. Poradnik : Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 11 hours ago
7,611 Posts