Forum Discussion

MrsLewa's avatar
7 years ago
Solved

Błąd 102:502fc384:297616ba

Witam, 

Otóż od kilku dni mam problem aby wejść w rodzinę w The Sims 4. 
Pokazują się dwie rzeczy:
1) to jest błąd 102:502fc384:297616ba
2) albo podczas ładowania rodziny ikonka cały czas się kręci i rodzina się nie chce załadować
I tak na zmianę to się dzieje.

Dodam też że korzystam w modów.

• danuta720's avatar
    danuta720
    7 years ago

Witaj@antoinettia 

Jeżeli na pewno nie masz obecnie w grze żadnych modów, to spróbuj uruchomić grę w tzw. czystym trybie, czyli:

1. Wejdź do katalogu Dokumenty/Electronic Arts i do folderu The Sims 4 dopisz jakąś nazwą nazwę, nap. The sims 4 - stara.

2. Zaloguj się na Origin i włącz grę, a następnie wejdź do jakiegoś otoczenia.

3. W katalogu Dokumenty/Electronic Arts utworzy się nowy folder gry The Sims 4.

4. W nowej grze sprawdź rozgrywkę.

Jeżeli będzie wszystko w porządku to znaczy, że mody mogły uszkodzić zapisy starej rozgrywki, a wtedy będziesz musiała całkiem usunąć je  z gry.

Zapoznaj się uważnie z tym poradnikiem: https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863

Pozdrawiam.

5 Replies

• I'm having the same problems! There's another thing where random pieces of furniture turn to piles of ash. I tried Google translating this into Polish so you can read it 🙂

Mam te same problemy! Jest jeszcze jedna rzecz, w której losowe meble zamieniają się w stosy popiołu. Próbowałem Google przetłumaczyć to na język polski, żebyś mógł to przeczytać 🙂

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    7 years ago

Witaj @MrsLewa 

Podstawowo pytanie, gdzie kupowałaś grę, czy ją aktualizowałaś?

Jeżeli zaktualizowałaś grę, to drugie zdjęcie jest prawidłowe i pokazuje nowy ekran ładowania.

Dodatkowo :

1. Wyjmij z gry folder Mods(  i na razie nie dodawaj go z powrotem do gry).

2. Z tego samego folderu gry usuń następujące foldery/pliki:

- cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

3. Napraw grę na Origin.

4. Po zakończeniu naprawy gry (poczekaj do końca, to trochę potrwa),  włącz ją i sprawdź  rodzinę.

5. Gdy nadal będzie występował błąd to z trybu otoczenia przenieś rodzinę z domu do panelu zrządzania rodzinami, a następnie dodaj ja do innego domu, nawet w innej okolicy i ponownie sprawdź rodzinę.

Daj znać jak poszło. 🙂

@laurencatherine3 

Read my tips. If you still have a problem, I recommend setting up a new topic on the American forum:

https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues-PC/bd-p/The-Sims-4

Pozdrawiam.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    7 years ago

Witaj@antoinettia 

Jeżeli na pewno nie masz obecnie w grze żadnych modów, to spróbuj uruchomić grę w tzw. czystym trybie, czyli:

1. Wejdź do katalogu Dokumenty/Electronic Arts i do folderu The Sims 4 dopisz jakąś nazwą nazwę, nap. The sims 4 - stara.

2. Zaloguj się na Origin i włącz grę, a następnie wejdź do jakiegoś otoczenia.

3. W katalogu Dokumenty/Electronic Arts utworzy się nowy folder gry The Sims 4.

4. W nowej grze sprawdź rozgrywkę.

Jeżeli będzie wszystko w porządku to znaczy, że mody mogły uszkodzić zapisy starej rozgrywki, a wtedy będziesz musiała całkiem usunąć je  z gry.

Zapoznaj się uważnie z tym poradnikiem: https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863

Pozdrawiam.

• bardzo dziękuje wszystko mi się naprawiło pozdrawiam cieplutko i życzę miłego dnia c:

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,365 PostsLatest Activity: 4 hours ago