Forum Discussion

kinga311111's avatar
2 years ago
Solved

Błąd gry uniemożliwiający uruchomienie jej

Hej, chciałam dzisiaj zagrać w simsy ale gdy uruchomiłam grę widnieje informacja:

Uruchomienie niemożliwe:

Nie można uruchomić gry, ponieważ brakuje wymaganych danych lub są one uszkodzone. Spróbuj ponownie zainstalować grę przez origin.

[85262c58:29f00e76:00000000:00000000]

Co robić w takiej sytułacji? cHciałam odinstalować i ponownie zainslować grę ale gdy klikałam przycisk odinstaluj to wyskakiwała informacja:

Czy napewno chcesz to zrobić? Usuną się wszystkie dodatki i bonusy gry.

Więc pomyślałam że nie ma sensu ryzykować ponieważ tych dodatków miałąm dosyć dużo. Gra pewnego momentu sama z siebie zaczęła się ponownie instalować więc poczekałam do końca instalacji ale nadal wyskakiwał ten sam błąd gry. Próbowałam grę naprawić poprzez EA APP ale dalej nie działa. Czy można ją jakoś odzyskać? 

Z jednej strony trochę dziwne że gra przestała sama z siebie działać. Przy plikach nic nie robiłąm bo się na tym nie znam.

Proszę o szybką pomoc, ponieważ bardzo mi na niej zależy.

• danuta720's avatar
    danuta720
    2 years ago

@kinga311111 

Na razie nie sprawdzaj, ani nie dodawaj żadnych modów do gry, bo znowu sobie ją zepsujesz.

Jak zainstalujesz grę to włącz ją > wtedy wejdziesz do gry przez  CAS i tam będziesz musiała wybrać jakiegoś Sima, a następnie umieścić go w jakimś domu. Gdy to już zrobisz, zapisz grę według opcji "Zapisz jako" i wyjdź z niej.

Dopiero wtedy możesz zastosować wskazówki od @kreatora dotyczące przeniesienia folderów Tray i saves ze starej do nowej gry.

Foldery te możesz zamienić z tymi samymi folderami w katalogu Dokumenty> ścieżka dostępu>C:\Users\...\Documents\Electronic Arts\The Sims 4 - ten ostatni folder - The Sims 4 musisz otworzyć i odszukać w nim podfoldery Tray i saves, a następnie zamienić je z folderami ze starej gry - oczywiście tylko wtedy, gdy przedtem grałaś już w Simy i masz zapisy ze starej gry.

Ponownie uruchom grę, jeżeli nie pokaże się żaden błąd do na razie graj bez żadnych modów.

Jeżeli do gry dodasz chociaż jednego moda i będzie on zepsuty, lub/i umieścisz folder Mods w nieodpowiednim miejscu gry to gra znowu się zepsuje i cały proces będziesz musiała zaczynać od nowa.

24 Replies

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,024 PostsLatest Activity: 7 hours ago