Forum Discussion
@MartynkaKn Daj znać jeśli nadal potrzebujesz pomocy. 😉
Cześć,
mam ten sam problem. Po aktualizacji wyskakuje mi dokładnie komunikat jak poniżej.
Wcześniej wszystko działało.
Gram na MacOS wersja Sequoia 15.3, więc najnowsza. Jestem na EA App, nie mam już Origin.
Gra jest zainstalowana na dysku zewnętrznym SSD, ale wcześniej wszystko działało poprawnie. Jest właściwa ścieżka w EA App.
Gra na dysku SSD:
W folderze Dokumenty (na dysku komputera) jest foldee Electonic Arts i w nim The Sims 4, jak poniżej:
Już dwukrotnie reinstalalowałam całą grę z dodatkami, a nawet cała EA App. Usunęłam również cache.
Oczywiście i EA App i The Sims 4 mają pełny dostęp do dysku.
Co jeszcze mogę zrobić?
Serdecznie proszę o pomoc, bo to już trzeci dzień jak próbuję się z tym uporać i już nie mogę :D
Dzięki!
- EA_Kalina11 months ago
Community Manager
@Rudella_zz Spróbuj zainstalować grę z zupełnie nowego konta administratora> https://support.apple.com/pl-pl/guide/mac-help/mtusr001/mac
- danuta72011 months agoHero+
Hej Rudella_zz
Z pokazanych prze Ciebie zdjęć wnioskuję, że po ponownym zainstalowaniu gry, próbowałaś uruchomić ją na starym zapisie (folder rozgrywki The Sims 4). Gra nie mogła odczytać tego folderu, gdyż nie została z nim połączona i dlatego wystąpił błąd.
Pamiętaj, że zawsze po ponownej instalacji gry najpierw musisz ją włączyć jako czystą grę > wtedy z katalogu Dokumenty (czy jak go nazwałaś na przenośnym dysku)> Electronic Arts trzeba wyjąć/przenieść stary folder The Sims 4 na pulpit komputera, gdyż musisz zrobić miejsce na nowy folder The sims 4. Dopiero wtedy włączasz grę (to pozwala dokończyć konfigurację instalacji gry także w plikach systemowych i połączyć ją z katalogiem Dokumenty). Wtedy też w katalogu Dokumenty utworzy się nowy folder The Sims 4.
Dopiero po wyjściu z czystej gry możesz skopiować pliki/foldery gry >tray, saves. Mods> ze starego folderu The Sims 4 i zamienić je w nowym folderze gry.Ale też zauważyłam, ze w starym folderze The Sims 4 masz jakieś zepsute mody/CC. Wskazują to dzienniki błędów Last Exception i Last UI Exception (te pliki także trzeba usuwać). W takiej sytuacji nie dodawaj od razu do gry starej zawartości folderu Mods, najpierw sprawdź je/zaktualizuj.
Pomocnym będzie poradnik: https://forums.ea.com/discussions/the-sims-4-technical-issues-pl/poradnik--jak-si%C4%99-pozby%C4%87-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w-w-grze-i-problem%C3%B3w-z-modami-/11091536#M1863- Rudella_zz11 months agoNew Novice
Hej,
dzięki za odpowiedź :) Przed usunięciem gdy i EA App i zainstalowaniem ich ponownie usunęłam cały folder Electronic Arts. Po zainstalowaniu pojawił się nowy, gdzie był tylko pusty folder ConfigOverride i dwa pliki UserData.log i UserSetting.ini.
Tak powinno być?Dopiero dorzuciłam tam zapisane wcześniej savy, ale musiało wpaść coś jeszcze ;)
- Rudella_zz11 months agoNew Novice
Tylko grę, czy całe EA App? Bo gra i tak instaluje się na dysku zewnętrznym i oba konta będą mieć do niego taki sam dostęp.