Forum Discussion

R-Varrid's avatar
5 years ago
Solved

Błąd z wyświetlaniem kursora w grze

Hejka, mam taki problem który wystąpił w sumie od dzisiaj. Mianowicie nie widzę kursora z gry, tylko swój systemowy, przez co np. przy obracaniu ekranu ikona kamery pojawia się gdzieś obok mojego ku...
  • kreatora's avatar
    5 years ago

@R-Varrid

Pare sposobow na odzyskanie kursora - którys z nich powinien zadzialać.
    1. Naciśnij ALT + ENTER i zobacz, czy kursor jest nadal widoczny poza oknem gry. Jeśli nie, spróbuj odłączyć mysz i podłączyć ją ponownie.
    2. Wyłącz Origin w grze
    Origin / moja biblioteka gter - prawym myszy na okladke TS4 - opcja wlasciwosci.
    Jesli nie pomoze
    3. W panelu sterowania / Sprzęt i Dźwięk/ Urzadzenia i drukarki --> mysz- opcje wskaźnika , wyłącz opcję "pokaż ślad wskaźnika".
    4. Wypróbuj rozne tryby ustawienia ekanów w grze . Od pólokienkowego do pelnegp ekranu - w ktorymś z niech kursor powinien byc widoczny. Jesli nie mozesz tego zrobić, bo kursor jest niewidocczny i w menu gry spróbuj przełączyć grę na tryb okienkowy w Origin.
    Otworz Origin. Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Wlasciwosci. Nastepnie wybierz Zaawansowane opcje uruchomienia
    Nastepnie w polu Argumenty wiersza polecen wpisz:
    -w
    potem Zapisz
    5. Jesli masz Reshade mod usuń go z folderu inatalacyjnego simsów albo lepiej - odinstatuj go
    https://reshade.me/forum/general-discussion/4398-howto-uninstall-reshade

6, Jesli masz jakiekwlwiek mody w grze przeniieś folder mods  z folderu gry  na ekran komputera , z folderu gry usuń plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze slowem cache w nazwie i napraw gre na origin 

7. Idz do Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4 i wyszukaj w folderze TS4 plik Options -taki z zebatym kółeczkiem,. Usuń go do kosza. Gra go odtworzy po wlaczeniu. Nastepnie napraw gre na Origin.

Naprawa gry na Origin 

Origin / moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw 

Nie jestem pracownikiem EA

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 1 hour ago
7,746 Posts