Błąd z wyświetlaniem kursora w grze
- 5 years ago
@R-Varrid
Pare sposobow na odzyskanie kursora - którys z nich powinien zadzialać.
1. Naciśnij ALT + ENTER i zobacz, czy kursor jest nadal widoczny poza oknem gry. Jeśli nie, spróbuj odłączyć mysz i podłączyć ją ponownie.
2. Wyłącz Origin w grze
Origin / moja biblioteka gter - prawym myszy na okladke TS4 - opcja wlasciwosci.
Jesli nie pomoze
3. W panelu sterowania / Sprzęt i Dźwięk/ Urzadzenia i drukarki --> mysz- opcje wskaźnika , wyłącz opcję "pokaż ślad wskaźnika".
4. Wypróbuj rozne tryby ustawienia ekanów w grze . Od pólokienkowego do pelnegp ekranu - w ktorymś z niech kursor powinien byc widoczny. Jesli nie mozesz tego zrobić, bo kursor jest niewidocczny i w menu gry spróbuj przełączyć grę na tryb okienkowy w Origin.
Otworz Origin. Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Wlasciwosci. Nastepnie wybierz Zaawansowane opcje uruchomienia
Nastepnie w polu Argumenty wiersza polecen wpisz:
-w
potem Zapisz
5. Jesli masz Reshade mod usuń go z folderu inatalacyjnego simsów albo lepiej - odinstatuj go
https://reshade.me/forum/general-discussion/4398-howto-uninstall-reshade6, Jesli masz jakiekwlwiek mody w grze przeniieś folder mods z folderu gry na ekran komputera , z folderu gry usuń plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze slowem cache w nazwie i napraw gre na origin
7. Idz do Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4 i wyszukaj w folderze TS4 plik Options -taki z zebatym kółeczkiem,. Usuń go do kosza. Gra go odtworzy po wlaczeniu. Nastepnie napraw gre na Origin.
Naprawa gry na Origin
Origin / moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw
Nie jestem pracownikiem EA