Hagiiii
1 month agoRising Rookie
Błąd zapisywania gry 423:2a7d5db5:f4062171
Po zainstalowaniu dodatku Królewskie Dziedzictwo, nie mogę grać w grę ponieważ nie mogę jej zapisać. Nie mam modów ani innej zawartości CC. Kilkukrotna naprawa gry w aplikacje EA nie pomogła, aktuali...
- 25 days ago
Kod błędu 423:2a7d5db5:f4062171 w grze The Sims 4 to błąd zapisu, często wskazuje na uszkodzony plik zapisu, problemy z zawartością pakietu „Do wynajęcia” lub „zablokowany” stan gry. Aby to naprawić, użyj opcji „ Zapisz jako”, aby utworzyć nowy plik zapisu, przenieść się na nową parcelę, usunąć ostatnio dodane elementy debugowania/modyfikacji lub naprawić grę za pomocą aplikacji EA .
Natychmiastowe kroki rozwiązywania problemów
- Użyj „Zapisz jako”: Nie używaj „Zapisz i wyjdź” ani „Zapisz”. Użyj „Zapisz jako”, aby utworzyć nowy, oddzielny plik zapisu. Często pozwala to ominąć uszkodzenie w oryginalnym slocie.
- Podróżuj/Zarządzaj światami: Przejdź do opcji Zarządzaj światami, a następnie spróbuj zapisać dane z tego miejsca lub udaj się na inną parcelę/gospodarstwo domowe przed zapisaniem.
- Usuń mody/elementy debugowania: Jeśli ostatnio dodałeś elementy debugowania (np. samochody debugowania) lub mody, usuń je.Usuń też wszystkie obrazy malowane ręcznie przez Sima, lub pochodzące z Galerii - one także powodują błędy gry.
- Z folderu gry The Sims 4 (katalog Dokumenty>Electronic Arts) usuń plik localthumbcache.package i spróbuj zapisać.
- Naprawa gry: Otwórz aplikację EA, przejdź do biblioteki, kliknij trzy kropki na ikonie The Sims 4 i wybierz opcję „Napraw”.
-
Jeśli błąd nadal występuje:
- Odzyskiwanie kopii zapasowych: Jeśli aktualny zapis jest uszkodzony, załaduj starszą wersję, korzystając z opcji „Odzyskaj zapis” w menu głównym (załaduj grę -> kliknij ikonę dyskietki).
- Wyczyść pamięć podręczną: Wyczyść pamięć podręczną aplikacji EA.
- Sprawdź zawartość „For Rent”: Jeśli masz rozszerzenie „For Rent”, niektórzy gracze natknęli się na ten problem związany z tym pakietem; upewnij się, że Twoja gra jest w pełni zaktualizowana.
- Taki błąd został już opisany na angielskiej części forum EA, w tym temacie.
- Możesz tam opisać swój problem, załączając zdjęcia, gdyż tylko tam zaglądają twórcy gry i jeżeli będzie wystarczająco dużo wpisów - mogą przyjrzeć się temu problemowi.