Forum Discussion

MarO_Silvia's avatar
2 years ago
Solved

Błąd zapisu 403:8e5010b7:5b944a44

Nie mogę zapisać gry The Sims 4 błąd 403:8e5010b7:5b944a44. Odinstalowałem grę, zainstalowałam na nowo. Nadal nie działa. Po ponownym zainstalowaniu wrzuciłam stary folder sims4 z dokumentów, bo tam miałam zapisy gry. Nie używam i nie używałam żadnych modow. Proszę o pomoc. 

• Nie mogę zapisać z tego poziomu. Przywracałam starszy zapis i kilka razy mi się udało zapisać a potem się wykrzaczało na nowo. Obecnie zrobiłam tak, że zapisałam parcele oraz simkę w galerii, a potem je pobrałam z galerii do nowego zapisu i gram nimi na zupełnie nowych zapisach jakby po naprawie. Folder ze starymi zapisami zostawiłam sobie na pendrivie. To jest zupełnie nowa rodzina. Szkoda mi tylko utraty poprzedniej rodziny. Już jakieś postępy tam miałam. Kilka dni temu kupiłam nowy dodatek, zrobiłam nową rodzine i dosłownie po 24h grania się wykrzaczyła. Obawiam się, że problem mógł powstać ponieważ nie odłączyłam synchronizacji do one drive i jak zaczęło brakować miejsca tam to one drive zaczął usuwać pliki z zapisów i obawiam się, że zanim to zauważyłam zapisy się uszkodziły i przez to nie ma możliwości naprawienia tego. Bo po odłączeniu i zainstalowaniu jakby gry na nowo wszystko działa na nowych zapisach, a te stare niezależnie czy na jednej czy na drugiej rodzinie się wysypały 😭. Pozostaje mi tylko westchnąć pamiętając, że to tylko gra i „mówi się trudno i płynie się dalej”. Dziękuje niezmiernie za pomoc i mam nadzieje, że nikomu więcej się takie coś nie przydarzy. 🙂

8 Replies

• Nie używam i nie używałam nigdy żadnych modów. Wykonałam czynności ze wszystkich znalezionych tutaj instrukcji. Nawet tych z modami, błąd nadal jest. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @MarO_Silvia 

Dla pewności wyrzuć całkowicie folder Mods z Dokumentów. 

Daj też znać czy możesz zapisać grę po przejściu w Zarządzanie Świtami (F5) i wybraniu opcji Zapisz i przejdź do zarządzania światami. 

• Wyrzucałam folder mods i naprawiałam grę, wyrzuciłam całkowicie folder EA i naprawiłam grę po czym robiłam w grze cokolwiek, zapisywałam a potem pozmieniałem pliki z zapisami i te drugie z biblioteką, reinstalowalam grę. Nic nie pomogło. Zawsze na tych konkretnych zapisach wyskakuje błąd zapisu. Bez nich wszystko działa bez zarzutu. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    2 years ago

@MarO_Silvia jeśli nie możesz zapisać gry również z poziomu Zarządzania światami, sprawdź czy możesz  powrócić do starszej wersji zapisu - instrukcję jak to zrobić znajdziesz TUTAJ.

• Nie mogę zapisać z tego poziomu. Przywracałam starszy zapis i kilka razy mi się udało zapisać a potem się wykrzaczało na nowo. Obecnie zrobiłam tak, że zapisałam parcele oraz simkę w galerii, a potem je pobrałam z galerii do nowego zapisu i gram nimi na zupełnie nowych zapisach jakby po naprawie. Folder ze starymi zapisami zostawiłam sobie na pendrivie. To jest zupełnie nowa rodzina. Szkoda mi tylko utraty poprzedniej rodziny. Już jakieś postępy tam miałam. Kilka dni temu kupiłam nowy dodatek, zrobiłam nową rodzine i dosłownie po 24h grania się wykrzaczyła. Obawiam się, że problem mógł powstać ponieważ nie odłączyłam synchronizacji do one drive i jak zaczęło brakować miejsca tam to one drive zaczął usuwać pliki z zapisów i obawiam się, że zanim to zauważyłam zapisy się uszkodziły i przez to nie ma możliwości naprawienia tego. Bo po odłączeniu i zainstalowaniu jakby gry na nowo wszystko działa na nowych zapisach, a te stare niezależnie czy na jednej czy na drugiej rodzinie się wysypały 😭. Pozostaje mi tylko westchnąć pamiętając, że to tylko gra i „mówi się trudno i płynie się dalej”. Dziękuje niezmiernie za pomoc i mam nadzieje, że nikomu więcej się takie coś nie przydarzy. 🙂

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    2 years ago

@MarO_Silvia Super, że sprawdziłaś wszystkie kroki!  Mam wielką nadzieję, że teraz już nic nie stanie na przeszkodzie, abyś mogła cieszyć się grą bez żadnych przeszkód.

Twoją odpowiedź zaznaczyłam jako rozwiązanie - dzięki temu inni gracze też będą mogli z niej skorzystać.

Pozdrawiam serdecznie,

_Kalina

• Wracam z aktualizacją problemu. Odkryłam, że możliwość zapisywania stanu gry wykrzacza się po użyciu kodu bb.moveobjects. Zawsze po wpisaniu tego kodu nie ma możliwości dalszego zapisu. Straciłam nadzieje. Dzisiaj zainstalowałam aktualizacje, zaprawiam grę i nic się nie zmieniło. Nadal błąd zapisu się pojawia, ale jest on skorelowany właśnie z użyciem kodu. 

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 5 hours ago
7,750 Posts