Forum Discussion

notallya's avatar
4 years ago
Solved

Brak możliwości zmiany cechy parceli

Nie mogę usunąć cechy parceli "Szybkie łącze". Poniżej krótka historia:

Wprowadziłam rodzinę na parcelę w Wierzbowej Zatoczce - parcela Gliniany Glif. Za pierwszym razem wszystko było w porządku, zbudowałam dom i wybrałam trzy cechy parceli ("Domowa atmosfera", "Centrum badawcze", "Towarzyska atmosfera"). Potem zburzyłam dom i wybudowałam na tej samej parceli drugi, po czym chciałam wybrać jeszcze raz cechy - bo się restartują przy wyburzaniu - a tam była już wybrana cecha "Szybkie łącze", której nijak nie da się usunąć.

W załączeniu przesyłam fragment zrzutu ekranu.

Jakieś wskazówki/informacje na ten temat?

Dziękuję.

• Hej @notallya 

Być może nie można zmienić/usunąć tej cechy, gdy rodzina znajduje się na parceli. W takiej sytuacji spróbuj:

1. Wejdź do okolicy bez zapisywania gry

2. Kliknij na parcelę z rodziną i wybierz opcję "eksmituj" rodzinę

3. Rodzinę znajdziesz w skrzyni rodzin, z informacją "aktualnie nie ma na  świecie":

4. teraz wejdź na tę działkę i spróbuj zmienić/usunąć tę cechę.

Uwaga!

Jeżeli masz w grze jakieś modyfikacje (mody/CC), to one mogą być powodem tych problemów. Ktoreś z nich są zepsute i trzeba je usunąć z gry.

W takiej sytuacji zapoznaj się z poradnikiem i zastosuj jego wskazówki:

https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863

Pozdrawiam.

2 Replies

• Hej @notallya 

Być może nie można zmienić/usunąć tej cechy, gdy rodzina znajduje się na parceli. W takiej sytuacji spróbuj:

1. Wejdź do okolicy bez zapisywania gry

2. Kliknij na parcelę z rodziną i wybierz opcję "eksmituj" rodzinę

3. Rodzinę znajdziesz w skrzyni rodzin, z informacją "aktualnie nie ma na  świecie":

4. teraz wejdź na tę działkę i spróbuj zmienić/usunąć tę cechę.

Uwaga!

Jeżeli masz w grze jakieś modyfikacje (mody/CC), to one mogą być powodem tych problemów. Ktoreś z nich są zepsute i trzeba je usunąć z gry.

W takiej sytuacji zapoznaj się z poradnikiem i zastosuj jego wskazówki:

https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863

Pozdrawiam.

• notallya's avatar
    notallya
    4 years ago

Za powyższy błąd odpowiada mod "SimRealist - Sim National Bank Bill". Po jego usunięciu mogłam już usunąć w/w cechę. 

Dziękuję za odpowiedź 🙂

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,311 PostsLatest Activity: 2 days ago