Forum Discussion

Niuniekpl's avatar
Niuniekpl
New Novice
27 days ago
Solved

Brak "Ogrodu wróżek"

Cześć, kupiłam przedpremierowo dodatek "Czar natury" i po zainstalowaniu nie wyświetla mi zawartości dodatkowej "Ogród wróżek".  W trakcie naprawiania zawartości instalacja przerywa się na "ogrodzie wróżek" i wyskakuje komunikat - dostęp do gry wyłączony lub usunięty, wstrzymaliśmy pobieranie, ponieważ nie posiadasz tej gry.
Po uruchomieniu gry wszystkie posiadane dodatki, w tym "Czar natury", są i działają, nie pojawiają się elementy z "ogrodu wróżek".  Jakiś pomysł jak to naprawić i dlaczego nie czyta tej dodatkowej zawartości?

• Według głównego postu już naprawili ten błąd. U mnie naprawa przeszła, ale jak z zawartością dodatkową to ci już nie powiem, bo u mnie była widoczna.

8 Replies

• Według głównego postu już naprawili ten błąd. U mnie naprawa przeszła, ale jak z zawartością dodatkową to ci już nie powiem, bo u mnie była widoczna.

• Dziękuję Ci za ten post, bo od  piątku sprawdzam wszystko po kolei, myśląc że to tylko u mnie jest ten błąd! 😭

• Mistrala's avatar
    Mistrala
    Seasoned Novice
    25 days ago

Mam ten sam błąd! Przy naprawianiu wychodzi taki komunikat, jednak same obiekty bonusowe mam w grze :) 

• Freyja2288's avatar
    Freyja2288
    Rising Rookie
    26 days ago

To jest chyba jakiś grubszy problem, bo z tego co widzę, to niektórym brakuje zawartości dodatkowej, niektórym nawet interakcji w grze, a większości nie pozwala naprawić, bo nie widzi zakupienia gry, chociaż w EAapp (chyba się nie odzwyczaję od nazywania tego Originem...) jest "odklepana" jako zamówiona. Poszukam później w anglojęzycznych postach, czy ktoś wpadł na rozwiązanie. Teraz nie mam dostępu do kompa. Ostatnio grzebali przy optymalizacjach, dlatego Simowe ciąże są zabugowane. Może się to krzywą czkawką odbiło na tym dodatku. Puścili patcha dosłownie minuty przed premierą, może był robiony "na kolanie" i coś się z tego powodu sypnęło. Niewykluczone, że tak właśnie jest, a wtedy nie pozostanie nic innego jak czekać na następnego patcha...

• Niuniekpl's avatar
    Niuniekpl
    New Novice
    26 days ago

Tak w Originie kupowałam. W blibliotece mam Ogrod wróżek do pobrania, ale przy naprawie mi się zacina i wyskakuje ten komunikat. 

• Mam podobnie, z tą tylko różnicą, że zawartość dodatkowa u mnie się wyświetla. Mam w zwyczaju puszczanie naprawy po zainstalowaniu nowego dodatku (mam wrażenie, że mniej bugów mnie wtedy dopada), ale też nie przechodzi tylko na tym dodatku. Wyczyszczenie cache w aplikacji nie pomaga. 

PS. Kupiłaś przedpremierowo w Originie? Bo lilsimsie w trakcie streamu mówiła, że kody wygrane u niej nie będą zawierały zawartości dodatkowej, więc jest szansa, że kupione/wygrane z innych źródeł też nie będą tego miały.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,318 PostsLatest Activity: 5 days ago