Brak romantycznych interakcji pomiędzy simami stworzonymi x czasu temu
Hej, mam problem natury następującej:
Mam kilka rodzin, które były tworzone bardzo dawno temu (powiedzmy, że do paru lat wstecz), którymi sporadycznie gram – z tego tytułu nie bardzo wiem, w którym momencie zaczęło się psuć, ale w sumie po tej aktualizacji zdarzyło się tak, że para/narzeczeństwo/małżeństwo ma maksymalnie okrojone romantyczne relacje między sobą. Mogą tylko dowiedzieć się o wzajemnych upodobaniach romantycznych i uprawiać bara-bara. Nawet jeśli chodzi o jakieś nowe relacje romantyczne to i tak nic ponad to nie mogą robić :/ Natomiast nowi simowie nie mają takich problemów i normalnie mogą rozwijać relacje romantyczne z innymi simami, również z tymi „starymi”. Wygląda trochę, jakby problem był w samych simach, które były stworzone x czasu temu…
Naprawianie gry nie pomogło, więc nie bardzo mam pomysł jak mało inwazyjnie podejść do tego problemu :/ Ktoś miał podobną sytuację lub ma pomysł co można z tym zrobić?
Przeszukałam trochę forum w poszukiwaniu podobnych przypadków:
1) naprawa gry w aplikacji EA nic nie dała
2) rozwiązanie z tematu https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Problem-z-interakcjami-romantycznymi-u-nastolatkow/m-p/12770209#M21447 też nie pomogło
Ostatni "najnowszy" save jaki mam z poprawnie działającymi interakcjami jest sprzed roku... Szczerze to trochę się działo w tym czasie i nawet nie jestem w stanie określić co mogło wywołać problem w Simsach, a niestety najnowsze rozgrywki były nadpisywane (mój błąd, choć wcześniej tworzyłam osobne zapisy w razie W), więc nie mam czym się wesprzeć, żeby znaleźć źródło problemu.
Sprawdź dokładnie jeszcze raz wszystkie mody, czyli modyfikacje ze skryptami. Każda aktualizacja je psuje, więc po niej trzeba je wymieniać na nowe-zaktualizowane i na nowo ustawiać w grze. Dodatkowo jeżeli masz MCCC to on lubi namieszać, jeżeli nie ustawisz go odpowiednio. Ponadto aktualizacje dodawały do gry (opcje CAS) nowe ustawienia, a wtedy to gra mogła ci namieszać w relacjach ze starymi Simami.
Spróbuj teraz zrobić tak:
Zapisz te rodziny do Biblioteki i jak już je zapiszesz to usuń je z gry. Następnie pobierz je na nowo z Biblioteki i wtedy zobacz w CAS jakie mają powiązania rodzinne - mąż/żona,
w CAS dodaj im na nowo, a następnie sprawdź czy relacje miedzy nimi mogą się zmieniać.
Jeżeli nie będziesz mogła ustawić ich w CAS to ustawisz je modem MCCC lub po wpisaniu kodów testingcheats true i Cas.fulleditmode (pełny CAS).