Forum Discussion

erykmalina's avatar
2 years ago

Brak zapisu gry

Hejka,miałam zapisana rodzine w the sims4,ale zawsze zapisywałam rozgrywkę jako 'zapisz i wyjdź' , nigdy ' zapisz jako'. dzis podczas rozgrywki zapisałam i weszłam w opcje zarządzania światami i weszłam w rozgrywkę innej losowej rodziny, ale zrezygnowałam i wyszłam z niej bez zapisu-patrze...nie ma żadnego zapisu mojej granej rodziny,nigdzie nie mogę znaleźć,przy okienku 'wznów' pokazuje mi inna rodzine,a we 'wczytaj grę' nie ma wal tego zapisu, co mogę zrobić żeby odzyskać tamta rodzine? jest gdziekolwiek jakiś zapis w dokumentach? po prostu zniknęła i nigdzie nie mogę jej odnaleźć...nie wiem wgl dlaczego tak się stało,pomocy ☹️(((

(CM: No edit made. Thread on the correct board)

2 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @erykmalina 

Jak rozumiem masz już za sobą kroki opisane w naszym artykule Jak przywrócić wcześniej zapisaną grę w The Sims 4.

Instrukcja ta powinna dać Ci mozliwość przywrócenia tego samego pliku jak instrukcja manualna, ale warto spróbować, bo wiem jak bardzo można się przyzwyczaić i pokochać swoją rodzinkę z The Sims.

Przed próbą przywrócenia "manualnie" zapisu gry zalecam stworzenie kopii folderu The Sims 4 w Dokumentach i przeniesienie go w np. na Pulpit.

W folderze Documents > Electronic Arts> The Sims 4> saves znajdziesz zapis główny oraz jego wersję zapasową.

Dla przykładu pliki o nazwie Slot_00000003.save oraz Slot_00000004.save to zapisy główne moich 2 rodzin. Natomiast pliki z napisem Slot_00000003.save.ver1 to kopie zapasowe głównego save'u (widać też datę i godzinę ich zapisania). Jeśli chcesz żeby np. Slot_00000003.save.ver3 z godziny 14:05 był zapisem głównym wykonaj poniższe kroki:

1. Zamknij grę.

2. Zmień nazwę głównego zapisu gry; kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz opcję "Zmień nazwę" np. Slot_00000003.save na Slot_00000003.save.kopia

3. Zmień nazwę Slot_00000003.save.ver3 na Slot_00000003.save (usuń ".ver3").

4. Uruchom grę i sprawdź czy odzyskałaś swój wcześniejszy zapis.

Trzymam kciuki!

• Hejka! Dziękuję za odpowiedz. Problem właśnie jest taki, że w plikach w ogóle nie wyświetlają mi się zapisy gry z ostatniego tygodnia, kiedy grałam właśnie tą rodziną, nie mam pojęcia dlaczego ☹️ 

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,316 PostsLatest Activity: 6 hours ago