Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
8 years ago
Solved

dlaczego moi simowie nie mogą starać się o dziecko? ( TS4)

Jak klikam na łóżko facetem to jest tylko bara-bara (bara-bara działa normalnie) . Jak klikam kobietą "postaraj się o dziecko" to tylko się cieszą ale nie idą do łóżka.

• @taalsonik

Dzięki, że wypróbowałaś dotychczasowe porady poza odinstalowaniem modów. Jednak sam fakt, że mody działały wcześniej nie oznacza, że są one kompatybilne z oficjalnymi dodatkami, które nabyłaś i mogą powodować problemy. Zanim sprawę skieruję do ekspertów, muszę wiedzieć że gra nie działa poprawnie również w wersji vanilla (bez nieoficjalnych modyfikacji). Studio Maxis wypowiedziało się na temat używania modów w tym artykule.

Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź 😉

10 Replies

• Witam! Zakupiłam dziś dodatek "być rodzicem" oraz akcesoria "małe dzieci", wszystko niby działa ale od tego czasu jest jeden problem. Mianowicie nie mogę spowodować, żeby moi simowie "postarali się o dziecko", "bara - bara" mogą, wszystko działa ale jeśli chodzi o tą pierwszą opcje cieszą się, jest zgoda i po chwili taka jakby ucinka i jakgdyby nie było żadnej interakcji. 

• EA_Ataashi's avatar
    EA_Ataashi
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    8 years ago

Witaj @MarcelinkaKIRA

Czy korzystasz z jakichkolwiek modów w grze? Niestety mogą one w różny dziwny sposób wpływać na podstawowe funkcje rozgrywki, dlatego zalecam ich odinstalowanie lub dokładne sprawdzenie 🤭

Koniecznie wypróbuj również opcję Napraw w Origin!

Pozdrawiam!

• EA_Ataashi's avatar
    EA_Ataashi
    8 years ago

Cześć @taalsonik

Pozwoliłam sobie przenieść Twoją wiadomość do tego wątku 😉

Tak jak powyżej zapytam... czy obecnie w Twojej grze używasz jakichkolwiek modów?

@MarcelinkaKIRA - czy możesz potwierdzić posiadanie dodatków "Być Rodzicem" oraz "Małe Dzieci akcesoria" na Twoim koncie?

• taalsonik's avatar
    taalsonik
    8 years ago

Mam zainstalowane mody ale są to mody, które mam dłuższy czas. Poprzednio nie było żadnych problemów. Teraz zainstalowałam to co pisałam i nagle problem. Mało tego na drugi dzień, w czasie gry nagle nie mogłam otworzyć okienka do wpisania kodu. Dziś otworzyło się, lecz kod "tetsingcheatsenabled true" nie działa. Dodam, że kilkakrotnie robiłam aktualizację oraz klikałam "napraw" i nadal nic

• EA_Ataashi's avatar
    EA_Ataashi
    8 years ago

@taalsonik

Dzięki, że wypróbowałaś dotychczasowe porady poza odinstalowaniem modów. Jednak sam fakt, że mody działały wcześniej nie oznacza, że są one kompatybilne z oficjalnymi dodatkami, które nabyłaś i mogą powodować problemy. Zanim sprawę skieruję do ekspertów, muszę wiedzieć że gra nie działa poprawnie również w wersji vanilla (bez nieoficjalnych modyfikacji). Studio Maxis wypowiedziało się na temat używania modów w tym artykule.

Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź 😉

• taalsonik's avatar
    taalsonik
    8 years ago

Po usunięciu modów, działa poprawnie funkcja "postaraj się o dziecko" 🙂 Dziękuję za pomoc w tej kwestii. Jednak kod "testingcheatsenabled true" nadal nie działa. Co jest tego przyczyną?

• EA_Ataashi's avatar
    EA_Ataashi
    8 years ago

@taalsonik

Z tego co wiem ta komenda została podmieniona na krótszą "testingcheats true" - wypróbuj ją 😉

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Za chwilę sprawdzę jak jest bez modów. dopiero przeczytałam twój komenarz.

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Nie mam żadnych rozszerzeń

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Używam modów

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,325 PostsLatest Activity: 6 hours ago