Dodatek ,,Do Wynajęcia" jest niegrywalny
Niedawno kupiłam dodatek „Do Wynajęcia” i jest kompletnie niegrywalny.
Sama wybudowałam od podstaw cztery mini apartamenty na jednej posesji, a mój Sim był ich właścicielem.
Od samego początku pojawił się problem – nieważne ile i jakie rzeczy dodawałam i jak bardzo powiększałam apartamenty, zawsze pisało, że warunki w nich są okropne pod każdym względem i dostawałam maksymalnie dwie gwiazdki. Po jakimś czasie poddałam się i wynajęłam wszystkie apartamenty.
Największy problem pojawił się kiedy najemcy mieli awarie w swoich mieszkaniach. Za każdym razem, gdy mój Sim przychodził zająć się problemem to mimo tego, że go rozwiązałam, wyskakiwało powiadomienie, że albo najemcy sami uporali się z problemem, albo że zignorowałam usterkę, co negatywnie wpłynie na ocenę mieszkania. Ani razu nie zaliczyło mi, że faktycznie im pomogłam, mimo że za każdym razem reagowałam i rozwiązywałam ich problemy. Po kilku takich sytuacjach dostałam powiadomienie, że Simowie strajkują, protestując przeciwko okropnym warunkom mieszkaniowym — pomimo tego, że rozwiązałam konflikt, dostałam powiadomienie, że ich zignorowałam.
Dodatkowo kiedy któryś z Simów złamał zasady wynajmu, przez co mogłam ich eksmitować sprawiedliwie lub skończyła się umowa i był czas ulgi, to ocena mieszkania za każdym razem spadała, mimo tego, że nie powinna.
Kolejny problem był taki, że przez jakiś czas dwa mieszkania stały puste i nagle zauważyłam, że ktoś je wynajmuje mimo tego, że sama ich nikomu nie wynajęłam.
Ostatni problem to pieniądze, a dokładnie ich brak. Za każdym razem dostawałam simoleony raz w tygodniu tylko za jedno z czterech mieszkań i była to wartość mniej więcej jednodniowego czynszu, zamiast siedmiodniowego. Ponoć mogę sprawdzić, kto zapłacił, a kto nie, ale przeszukałam dosłownie wszystko i nigdzie nie mogłam tego znaleźć.
Aktualnie ten dodatek kompletnie nie ma sensu i na dzień dzisiejszy sprzedałam mieszkania i nie korzystam z dodatku.