Forum Discussion

Natalia_6684's avatar
Natalia_6684
Rising Rookie
6 days ago

Dodatek ,,Do Wynajęcia" jest niegrywalny

Niedawno kupiłam dodatek „Do Wynajęcia” i jest kompletnie niegrywalny.
Sama wybudowałam od podstaw cztery mini apartamenty na jednej posesji, a mój Sim był ich właścicielem.

Od samego początku pojawił się problem – nieważne ile i jakie rzeczy dodawałam i jak bardzo powiększałam apartamenty, zawsze pisało, że warunki w nich są okropne pod każdym względem i dostawałam maksymalnie dwie gwiazdki. Po jakimś czasie poddałam się i wynajęłam wszystkie apartamenty.

Największy problem pojawił się kiedy najemcy mieli awarie w swoich mieszkaniach.  Za każdym razem, gdy mój Sim przychodził zająć się problemem to mimo tego, że go rozwiązałam, wyskakiwało powiadomienie, że albo najemcy sami uporali się z problemem, albo że zignorowałam usterkę, co negatywnie wpłynie na ocenę mieszkania. Ani razu nie zaliczyło mi, że faktycznie im pomogłam, mimo że za każdym razem reagowałam i rozwiązywałam ich problemy. Po kilku takich sytuacjach dostałam powiadomienie, że Simowie strajkują, protestując przeciwko okropnym warunkom mieszkaniowym — pomimo tego, że rozwiązałam konflikt, dostałam powiadomienie, że ich zignorowałam. 

Dodatkowo kiedy któryś z Simów złamał zasady wynajmu, przez co mogłam ich eksmitować sprawiedliwie lub skończyła się umowa i był czas ulgi, to ocena mieszkania za każdym razem spadała, mimo tego, że nie powinna.

Kolejny problem był taki, że przez jakiś czas dwa mieszkania stały puste i nagle zauważyłam, że ktoś je wynajmuje mimo tego, że sama ich nikomu nie wynajęłam.

Ostatni problem to pieniądze, a dokładnie ich brak. Za każdym razem dostawałam simoleony raz w tygodniu tylko za jedno z czterech mieszkań i była to wartość mniej więcej jednodniowego czynszu, zamiast siedmiodniowego. Ponoć mogę sprawdzić, kto zapłacił, a kto nie, ale przeszukałam dosłownie wszystko i nigdzie nie mogłam tego znaleźć.

Aktualnie ten dodatek kompletnie nie ma sensu i na dzień dzisiejszy sprzedałam mieszkania i nie korzystam z dodatku.

1 Reply

• paciulinkaa's avatar
    paciulinkaa
    Seasoned Newcomer
    6 days ago

Strasznie frustrujące to jest. Wiem sama na przykłądzie dodatku z weselami, nawet po tylu latach wciąż jest to niegrywalne, wiecznie się buguje, 10 razy kolejkuje się jedna akcja, czas ucieka, a kompletnie nic się nie dzieje podczas tego wydarzenia tak naprawdę. Mieli się zająć naprawianiem błędów w grze, zamiast wypuszczenia The Sims 5, ale jakoś nie widzę, żeby im to szło 😬

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,016 PostsLatest Activity: 15 hours ago