Forum Discussion

gizmo7299's avatar
2 years ago
Solved

dodatek witaj w pracy

Rozwiązując sprawę w karierze detektywa nie mogę użyć stołu do przesłuchań. Na etapie kiedy mój sim złapał podejrzanego próbuję go przesłuchać jednak kiedy klikam na stół żeby to zrobić to nic się nie wydarza. Próbowałam już zacząć tą karierę od nowa i naprawiać grę przez aplikację EA ale nic nie działa. Problem pojawił się po tym jak przebudowałam budynek posterunku ale nie chcę wracac do budynku z gry podstawowej. Czy jest jakiś sposób żeby to naprawić?

• @kreatora-  problem nie leży w przebudowaniu parceli. Na parceli zawodowej można postawić zbudowany przez siebie komisariat. Pomieszczenia można zbudować dowolnie a meble oraz urządzenia rozmieścić przez siebie wybranych miejscach (czyli można przestawiać) i jeżeli  nic w nim nie będzie brakowało na pewno będzie on dobrze działał. 🙂

@gizmo7299 

Poświeciłam dzisiejszy dzień na zagranie w karierze detektywa. W tym celu najpierw pobrałam mój bardzo stary komisariat, który zbudowałam od podstaw w 2015 roku. Możesz go przetestować także u siebie w grze: https://www.thesimsresource.com/downloads/1293787

Komisariat zawiera jedynie kilka CC i są to tylko ściany, więc spokojnie można się bez nich obyć, a po postawieniu komisariatu na specjalnej parceli (zamiast swojego/lub EA) pomaluj ściany.

Mój Sim obecnie jest na II poziomie tej kariery i po około tygodniu jego pracy (i paru godzin mojego grania), oraz licznym  wizytom w terenie na miejscach zbrodni , a także poszukiwaniu przestępców, udało mu się w końcu zaaresztować właściwego podejrzanego, którego może przesłuchać.

Moje wnioski:

1.  Jeżeli parcela została prawidłowo zbudowana/przebudowana i na pewno na niej nie brakuje niczego ważnego, to wszystko powinno działać niezależnie od dodatków jakie na niej umieścisz.

Na parceli  układ pomieszczeń, oraz rozmieszczenie specjalnych mebli/urządzeń nie jest kluczowym czynnikiem - jedynie ważne jest, żeby całość stanowiła jakiś porządek, ale jest to ważne jedynie dla gracza, żeby  jego Sim nie tracił czasu w trakcie pracy na skakanie po piętrach. natomiast rozmieszczenie pomieszczeń/urządzeń na nich nie wpływa na specyfikę parceli.

2. Jeżeli w grze masz jakieś mody/CC to może któryś z nich jest nieaktualny i powinien natychmiast zostać usunięty z gry - w tym celu przeczytaj poradnik: https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863 i zastosuj wszystkie jego wskazówki.

3. Nie każdy aresztowany to przestępca, więc nie da się każdego przesłuchać, nawet, gdy go aresztujesz!  - stół do przesłuchań stanie się aktywny dopiero w momencie, gdy złapiesz właściwego przestępcę.

Parę zdjęć z mojej dzisiejszej rozgrywki:

Przesłuchanie właściwego podejrzanego:

Finał sprawy - aresztowanie:

Przy okazji,  tak wygląda mój komisariat (zawiera jedynie dodatek Witaj w Pracy) - kilka zdjęć z gry 😉

3 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    2 years ago

@gizmo7299

Niestety przebudowanie budynku zlikwidowało tą funkcję. Przebudowując komendę policji możesz zmieniać kolory ścian. podłogi, dodawać dekoracje czy obiekty, dodać dodatkowe biurko z komputerem dla pracowników, dodać nawet drugą łazienkę czy sypialnie na piętrze ale nie możesz przestawiać ani usuwać żadnych obiektów które są powiązane z "policyjnymi" specyficznymi dla tego dodatku  interakcjami w grze. Biurko komendanta, stoły do przesłuchań, cele dla więźniów czy tablice interakcyjne są nietykalne. Można co najwyżej zrekolorować te obiekty.

Zapisz swoja grę opcją Zapisz jako .... nazwa
    Nastepnie zacznij nowa grę byle jakim simem i zatrudnij go w Policji. Zapisz oryginalny budynek i wyjdź z gry. Teraz włącz grę i wybierz opcje Wczytaj grę i tam wywal nowy zapis , a wczytaj stary. Po wybraniu starego zapisu i wznowieniu gry, idź simem do prac i zamień nowa parcele policji na zapisaną, oryginalna z twojej Biblioteki.
    Błąd powinien zniknąć.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    2 years ago

@kreatora-  problem nie leży w przebudowaniu parceli. Na parceli zawodowej można postawić zbudowany przez siebie komisariat. Pomieszczenia można zbudować dowolnie a meble oraz urządzenia rozmieścić przez siebie wybranych miejscach (czyli można przestawiać) i jeżeli  nic w nim nie będzie brakowało na pewno będzie on dobrze działał. 🙂

@gizmo7299 

Poświeciłam dzisiejszy dzień na zagranie w karierze detektywa. W tym celu najpierw pobrałam mój bardzo stary komisariat, który zbudowałam od podstaw w 2015 roku. Możesz go przetestować także u siebie w grze: https://www.thesimsresource.com/downloads/1293787

Komisariat zawiera jedynie kilka CC i są to tylko ściany, więc spokojnie można się bez nich obyć, a po postawieniu komisariatu na specjalnej parceli (zamiast swojego/lub EA) pomaluj ściany.

Mój Sim obecnie jest na II poziomie tej kariery i po około tygodniu jego pracy (i paru godzin mojego grania), oraz licznym  wizytom w terenie na miejscach zbrodni , a także poszukiwaniu przestępców, udało mu się w końcu zaaresztować właściwego podejrzanego, którego może przesłuchać.

Moje wnioski:

1.  Jeżeli parcela została prawidłowo zbudowana/przebudowana i na pewno na niej nie brakuje niczego ważnego, to wszystko powinno działać niezależnie od dodatków jakie na niej umieścisz.

Na parceli  układ pomieszczeń, oraz rozmieszczenie specjalnych mebli/urządzeń nie jest kluczowym czynnikiem - jedynie ważne jest, żeby całość stanowiła jakiś porządek, ale jest to ważne jedynie dla gracza, żeby  jego Sim nie tracił czasu w trakcie pracy na skakanie po piętrach. natomiast rozmieszczenie pomieszczeń/urządzeń na nich nie wpływa na specyfikę parceli.

2. Jeżeli w grze masz jakieś mody/CC to może któryś z nich jest nieaktualny i powinien natychmiast zostać usunięty z gry - w tym celu przeczytaj poradnik: https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863 i zastosuj wszystkie jego wskazówki.

3. Nie każdy aresztowany to przestępca, więc nie da się każdego przesłuchać, nawet, gdy go aresztujesz!  - stół do przesłuchań stanie się aktywny dopiero w momencie, gdy złapiesz właściwego przestępcę.

Parę zdjęć z mojej dzisiejszej rozgrywki:

Przesłuchanie właściwego podejrzanego:

Finał sprawy - aresztowanie:

Przy okazji,  tak wygląda mój komisariat (zawiera jedynie dodatek Witaj w Pracy) - kilka zdjęć z gry 😉

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 6 days ago
7,585 Posts