dodatek witaj w pracy
- 3 years ago
@kreatora- problem nie leży w przebudowaniu parceli. Na parceli zawodowej można postawić zbudowany przez siebie komisariat. Pomieszczenia można zbudować dowolnie a meble oraz urządzenia rozmieścić przez siebie wybranych miejscach (czyli można przestawiać) i jeżeli nic w nim nie będzie brakowało na pewno będzie on dobrze działał. 🙂
Poświeciłam dzisiejszy dzień na zagranie w karierze detektywa. W tym celu najpierw pobrałam mój bardzo stary komisariat, który zbudowałam od podstaw w 2015 roku. Możesz go przetestować także u siebie w grze: https://www.thesimsresource.com/downloads/1293787
Komisariat zawiera jedynie kilka CC i są to tylko ściany, więc spokojnie można się bez nich obyć, a po postawieniu komisariatu na specjalnej parceli (zamiast swojego/lub EA) pomaluj ściany.
Mój Sim obecnie jest na II poziomie tej kariery i po około tygodniu jego pracy (i paru godzin mojego grania), oraz licznym wizytom w terenie na miejscach zbrodni , a także poszukiwaniu przestępców, udało mu się w końcu zaaresztować właściwego podejrzanego, którego może przesłuchać.
Moje wnioski:
1. Jeżeli parcela została prawidłowo zbudowana/przebudowana i na pewno na niej nie brakuje niczego ważnego, to wszystko powinno działać niezależnie od dodatków jakie na niej umieścisz.
Na parceli układ pomieszczeń, oraz rozmieszczenie specjalnych mebli/urządzeń nie jest kluczowym czynnikiem - jedynie ważne jest, żeby całość stanowiła jakiś porządek, ale jest to ważne jedynie dla gracza, żeby jego Sim nie tracił czasu w trakcie pracy na skakanie po piętrach. natomiast rozmieszczenie pomieszczeń/urządzeń na nich nie wpływa na specyfikę parceli.
2. Jeżeli w grze masz jakieś mody/CC to może któryś z nich jest nieaktualny i powinien natychmiast zostać usunięty z gry - w tym celu przeczytaj poradnik: https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863 i zastosuj wszystkie jego wskazówki.
3. Nie każdy aresztowany to przestępca, więc nie da się każdego przesłuchać, nawet, gdy go aresztujesz! - stół do przesłuchań stanie się aktywny dopiero w momencie, gdy złapiesz właściwego przestępcę.
Parę zdjęć z mojej dzisiejszej rozgrywki:
Przesłuchanie właściwego podejrzanego:
Finał sprawy - aresztowanie:
Przy okazji, tak wygląda mój komisariat (zawiera jedynie dodatek Witaj w Pracy) - kilka zdjęć z gry 😉