Forum Discussion

gizmo7299's avatar
3 years ago
Solved

dodatek witaj w pracy

Rozwiązując sprawę w karierze detektywa nie mogę użyć stołu do przesłuchań. Na etapie kiedy mój sim złapał podejrzanego próbuję go przesłuchać jednak kiedy klikam na stół żeby to zrobić to nic się ni...
  • danuta720's avatar
    danuta720
    3 years ago

@kreatora-  problem nie leży w przebudowaniu parceli. Na parceli zawodowej można postawić zbudowany przez siebie komisariat. Pomieszczenia można zbudować dowolnie a meble oraz urządzenia rozmieścić przez siebie wybranych miejscach (czyli można przestawiać) i jeżeli  nic w nim nie będzie brakowało na pewno będzie on dobrze działał. 🙂

@gizmo7299 

Poświeciłam dzisiejszy dzień na zagranie w karierze detektywa. W tym celu najpierw pobrałam mój bardzo stary komisariat, który zbudowałam od podstaw w 2015 roku. Możesz go przetestować także u siebie w grze: https://www.thesimsresource.com/downloads/1293787

Komisariat zawiera jedynie kilka CC i są to tylko ściany, więc spokojnie można się bez nich obyć, a po postawieniu komisariatu na specjalnej parceli (zamiast swojego/lub EA) pomaluj ściany.

Mój Sim obecnie jest na II poziomie tej kariery i po około tygodniu jego pracy (i paru godzin mojego grania), oraz licznym  wizytom w terenie na miejscach zbrodni , a także poszukiwaniu przestępców, udało mu się w końcu zaaresztować właściwego podejrzanego, którego może przesłuchać.

Moje wnioski:

1.  Jeżeli parcela została prawidłowo zbudowana/przebudowana i na pewno na niej nie brakuje niczego ważnego, to wszystko powinno działać niezależnie od dodatków jakie na niej umieścisz.

Na parceli  układ pomieszczeń, oraz rozmieszczenie specjalnych mebli/urządzeń nie jest kluczowym czynnikiem - jedynie ważne jest, żeby całość stanowiła jakiś porządek, ale jest to ważne jedynie dla gracza, żeby  jego Sim nie tracił czasu w trakcie pracy na skakanie po piętrach. natomiast rozmieszczenie pomieszczeń/urządzeń na nich nie wpływa na specyfikę parceli.

2. Jeżeli w grze masz jakieś mody/CC to może któryś z nich jest nieaktualny i powinien natychmiast zostać usunięty z gry - w tym celu przeczytaj poradnik: https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863 i zastosuj wszystkie jego wskazówki.

3. Nie każdy aresztowany to przestępca, więc nie da się każdego przesłuchać, nawet, gdy go aresztujesz!  - stół do przesłuchań stanie się aktywny dopiero w momencie, gdy złapiesz właściwego przestępcę.

Parę zdjęć z mojej dzisiejszej rozgrywki:

Przesłuchanie właściwego podejrzanego:

Finał sprawy - aresztowanie:

Przy okazji,  tak wygląda mój komisariat (zawiera jedynie dodatek Witaj w Pracy) - kilka zdjęć z gry 😉

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,142 PostsLatest Activity: 4 days ago