Forum Discussion

emiliaa2002's avatar
emiliaa2002
Seasoned Newcomer
2 days ago

Drzewo genealogiczne

Cały czas w grze mam błędy w drzewie genealogicznym. Dodają się jakieś irracjonalne związki i połączenia. Np. moja simka ma dziecko z simem, a nagle ona jest jego siostrą. Albo jak dwóch nastolatków ze sobą mieszka, to później bez powodu stają się rodzeństwem, mimo że nie są połączeni w żadnym stopniu. Czy tylko ja tak mam i można to naprawić? Czy to jest jakiś ogólny błąd?

1 Reply

• emiliaa2002​ 

Błędy w drzewie genealogicznym gry Sims 4 — takie jak nakładające się portrety, brak przodków lub pary błędnie oznaczone jako rodzeństwo— to powszechne błędy, często wywoływane przez usuwanie elementów tła gry, lub niedawne aktualizacje genów. Aby je naprawić, sprawdź, czy nie ma uszkodzonych fragmentów relacji, upewnij się, że mody są zaktualizowane lub zresetuj relacje za pomocą prostych sztuczek. 

1. Zaktualizuj lub usuń uszkodzone mody

Jeśli używasz modów, nieaktualne pliki (szczególnie modyfikacje interfejsu użytkownika, lub mody ze skryptami) natychmiast uszkadzają interfejs użytkownika genealogii.

• Wyjmij z gry folder Mods , usuń plik localthumbcache.package i uruchom grę, aby sprawdzić, czy problem sam się naprawił.
    • Przeczytaj uważnie, oraz zastosuj wskazówki zawarte w poradniku .
    • Zawsze sprawdzaj strony twórców, aby pobrać najnowsze, kompatybilne wersje swoich modów. 

Jeżeli błąd będzie nadal występował to prześlij pliki zapisu do EA_Solar według instrukcji podanej w tym temacie.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 3 days ago
7,776 Posts