Ekran główny nie wczytuje się poprawnie
Mam problem,
Od ostatniej aktualizacji nie jestem w stanie grać, ekran „wczytuje się” jak na załączonych screenach, każde MENU OPCJI jest puste. Próbowałam już odinstalować grę, odinstalować EA APP i instalowałam ponownie, ale to nic nie dało. Zgłosiłam już też problem do EA, ale od wczoraj nie mam żadnej odpowiedzi. Mody z gry są wyjęte, poza tym wszystkie były uaktualnione. Czy ktoś miał/ma taki problem?
Hej xblvcks niestety nie mogłam otworzyć tych zdjęć, gdyż musiałabym je pobrać na mój komputer, a tego nie robimy. Na przyszłość, proszę, wgrywaj zdjęcia na forum bezpośrednio z komputera, klikając na ikonkę aparatu:
Najczęściej powodem tego rodzaju błędów są zepsute mody.
Po każdej aktualizacji gry wszystkie modyfikacje zmieniające rozgrywkę są zepsute i bezwzględnie trzeba je usunąć z gry.Jeżeli masz je w grze to zastosuj te kroki:
- Wyjmij z gry folder Mods .
- Z folderu The Sims 4 usuń następujące pliki/foldery:
- cache,
- cachestr,
- onlinethumbnailcache,
- localthumbcache,
Jeżeli masz tam pliki o nazwie:
- lastException .txt,
-LastUIException.txt
-LastCrash.txt
to także je usuń, gdyż one także powodują błędy gry i blokują aktualizację modów.- Napraw grę w aplikacji EA (po naprawie gry nie wkładaj do niej żadnych modów!).
- Włącz grę i sprawdź ekran ładowania oraz rozgrywkę.
Przeczytaj uważnie poradnik Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami i zastosuj wszystkie jego wskazówki: https://forums.ea.com/discussions/the-sims-4-technical-issues-pl/poradnik--jak-si%C4%99-pozby%C4%87-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w-w-grze-i-problem%C3%B3w-z-modami-/11091536#M1863