Forum Discussion

miltom95's avatar
2 years ago
Solved

folder mods nie w tym miejscu co trzeba

Witam,

ostatnio zmieniłam komputer i za pośrednictwem platformy Origin pobrałam całą zawartość gry. Po instalacji początkowo nie mogłam odnaleźć pliku z modami. Okazało się, że komputer zapisał cały folder EA, nie tylko mody, w chmurze. Próbowałam przenieść folder z całą zawartością w inne miejsce, ale gra nie wczytuje modów. Próbowałam też ponownie pobrać grę, ale problem się ponawia. Nie mogę zmienić tego w ustawieniach, a jak wiadomo chmura ma ograniczoną ilość pamięci. Czy jest na to jakieś rozwiązanie?? Z góry dziękuję 🙂

• Witaj @miltom95 

Gra nie czyta zwartości przeniesionej do chmury. Jeżeli chcesz mieć tę zawartość w grze to niestety musisz całkiem wyłączyć, lub odinstalować usługę (chmurę) One Drive (PC)/Icloud (MAC), bo jeżeli komputer raz to zrobił, będzie robił to nadal.

Prawidłowo folder Mods powinien znajdować się w folderze The Sims 4 (folder rozgrywki) > w katalogu Dokumenty>Electronic Arts. Ścieżka domyślna: C:\Users\imię\Documents\Electronic Arts\The Sims 4.

Folder The Sims 4 pojawi się w Dokumentach dopiero po pierwszym włączeniu gry i wtedy też utworzy się w nim folder Mods. Dopiero wtedy można przenieść do niego jakieś mody, pod warunkiem, że są one aktualne.

Gra przeczyta mody, gdy zaznaczysz w niej opcje:

- włącz zawartość zmodyfikowaną i mody

- modyfikacje ze skryptami włączone.

Przeczytaj też ten poradnik.

1 Reply

• Witaj @miltom95 

Gra nie czyta zwartości przeniesionej do chmury. Jeżeli chcesz mieć tę zawartość w grze to niestety musisz całkiem wyłączyć, lub odinstalować usługę (chmurę) One Drive (PC)/Icloud (MAC), bo jeżeli komputer raz to zrobił, będzie robił to nadal.

Prawidłowo folder Mods powinien znajdować się w folderze The Sims 4 (folder rozgrywki) > w katalogu Dokumenty>Electronic Arts. Ścieżka domyślna: C:\Users\imię\Documents\Electronic Arts\The Sims 4.

Folder The Sims 4 pojawi się w Dokumentach dopiero po pierwszym włączeniu gry i wtedy też utworzy się w nim folder Mods. Dopiero wtedy można przenieść do niego jakieś mody, pod warunkiem, że są one aktualne.

Gra przeczyta mody, gdy zaznaczysz w niej opcje:

- włącz zawartość zmodyfikowaną i mody

- modyfikacje ze skryptami włączone.

Przeczytaj też ten poradnik.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,020 PostsLatest Activity: 48 minutes ago