Gliniany problem.
Od dnia wczorajszego, po wprowadzeniu simek do nowego miasta z dodatku Eko Życie, zaczął mnie nękać problem. Potworna gliniana klątwa. W niewyjaśnionych okolicznościach w wyposażeniu moich simek zaczęła się pojawiać glina w hurtowej ilości. O ile dodatkowy zarobek ze sprzedaży intruza mi nie przeszkadza, o tyle irytuje ciągłe zbieranie gliny po całym domu, ciągła zabawa tym czymś oraz niezmienny nastrój simek "zainspirowana". Oszaleć można. Czy ktoś jeszcze spotkał się z tym problemem? Jakieś rady
@vaiian
No niestety nie tylko ty walczysz z ta gliną po ostatniej aktualizacji.
Problem jest zgłoszony tutaj i tu jest tez przepis jak to obejść,
https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/OPEN-ECO-Future-Cubes-Clay-Spawning-in-Inventories/m-p/9201416#M138938
Na dzis jedyna rada na to jest zacząć nowy sejf i natychmiast cofnac w opcjach gry - wejscie do opcji gry z rybu rozgrywki - zezwolenie na glosowanie dla simow niegranych - NPC,
Najlepiej w ogóle wylaczyć opcje głosowania tych planów dopóki EA nie poprawi tego aktualizacja. Ta glina jest zaprogramowana przez EA - ale to nie działa tak jak powinno, Uzywanie gliny jest zwiazane z przeglosowanym i wybranym planem dla tego otoczenia . Mieszkacy tej okolicy sa pod wplywem planu rozwijacacego kreatywnośc. Glina tą kreatywność rozwija - stad te dostawy gliny. Oczywiście coś poszło nie tak i glina zamiast znikac po uzyciu przez sima pozostaje, a wciaz pojawiaja sie nowe dostawy.
Problem jest, że w każdym miescie - osiedlu wygrywa czesto wygrywa inny plan a meszkancy tych dzielnic odwiedzają twoją okolice,
U ciebie jest glina, a u mnie wszyscy simowie chodza w sztok pijani.
Z kolei jesli moj sim odwiedzi Mishuo - Cty living to nagle znikąd w rekach mu się pojawiają skrzypce. To jest niestety niedopracowana koncepcja i myślę ze zostanie to poprawione.
Aby szybciej to zostało poprawione wejdź do tego tematu do którego masz link wyżej i idz do pierwszego postu w tym temacie i kliknij ME TOO na tym poście. (podany link prowadzi do ewentualnego obejścia problemu który jest na dalszej stronie tego tematu, a nie do pierwszego postu tam.)
Jesli sie czujesz na siłach mozesz tez tam opisac swój problem po angielsku - im więcej graczy narzeka tym szybciej programiści EA się za to zabiorą
Nie jestem pracownikiem EA