Forum Discussion

juzka768's avatar
3 years ago
Solved

Goście z noclegiem

Mam mały problem. Urodziło mi się niemowlę w rodzinie i przypadkiem kliknęłam, żeby przyjechała rodzina mojej simki na nocleg. Nie zaprosiłam ich do środka, bo myślałam, że po jednym - dwóch dniach sobie pójdą. A tu już mijają dwa tygodnie a oni nadal siedzą z walizkami na dworze i śmierdzą :/ Mam włączoną wolną wolę dla wszystkich simów, którymi akurat nie gram, więc jak w mojej trzyosobowej rodzinie aktywną mam akurat moją simkę, to jej mąż łazi do nich i z nimi gada. Jeden z młodszych braci ma dostęp do domu, bo sam go wziął i wykąpał w wannie. Nie wiem jak mam się ich pozbyć z domu, bo nie pojawia mi się opcja "wyślij wszystkich do domu" u żadnego sima. Dodam jeszcze, że jak zapiszę grę i wejdę w parcelę rodziny, która odwiedza moją, to wszyscy są u siebie w domu.

• Okej, problem sam mi zniknął, bo włączyłam właśnie grę żeby wypróbować zaproponowane rozwiązania i widzę, że nie ma już tej rodziny u moich simów :') Możliwe, że wystarczyło wejść w zarządzanie światami a potem sprawdzić czy ta rodzina jest u siebie w domu ale nie chcę tego podawać za rozwiązanie, bo nie wiem czy to faktycznie przez to 🙂

4 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@juzka768

Wygląda na to ze zapis ci sie zbugował.
    Jeśli uzywasz modów i CC
    Przenieś/wysuń folder mods myszką na pulpit z folderu gry. Usuń z folderu gry także pliki Options plus localthumbcache.package oraz foldery: cache, cachestr, onlinethumbnailcache.
    Gra odtworzy je po włączeniu.
    Nastepnie napraw gre na platformie EA ap otworz Biblioteka - kliknij trzy kropki na okładce gry- opcja Napraw
    Jednak jeśli grę kupileś/kupiłaś na Steamie I uruchamiasz ją nadal ze Steamu naprawiasz ją na Steamie. Zaloguj się do Steam, wejdź do biblioteki gier, następnie kliknij prawym przyciskiem myszy na okładkę gry The Sims 4 i z menu wybierz "Właściwości" następnie kliknij na zakładkę "Pliki lokalne" i następnie "Sprawdź spójność plików gry..
    Dalej
    Wlącz grę aby wygenerowal sie nowy, pusty folder mods I sprawdź, czy nadal masz ten błąd.
    Jesli blad zniknął sprawdź, czy są dostępne nowe, zaktualizowane wersje modów, których używasz.
    Następnie przeklejaj po kolei swoje mody i CC z pulpitu do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzając czy błąd nie wrócił tak długo az znajdziesz te ktore są zepsute i je usunie
    Przeczytaj tez ten poradnik
    https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

Abstrahując od tego czy masz, czy nie masz modów w grze to spróbuj kliknąć na jakiegoś swojego sima, wybierz na nim opcje "Podrózuj z... " i wybierz wszystkich członków tej odwiedzającej cię rodziny, podróżuj z nimi do ich domu i tam ich pozostaw.

Jeśli gra odmówi wykonania tego, to z widoku Zarzadzania światami wejdź w panel Zarządzania Rodzinami - jest obok zarzadzania
    światami i przenieś część tej koczującej u ciebie rodziny na jakąkolwiek pustą parcelę . To moze (ale nie musi) zresetować zapis. Potem sprawdź czy pozbylaś sie ich z domu. .

Mozesz tez sprobowac zresetowac jakiegos odwiedzającego sima z tej rodziny lub wszystkich simow po kolei  bedąc w na tej zbugowanej parceli - to moze ich natychiast wysłac do domu  

https://help.ea.com/pl/help/the-sims/the-sims-4/how-to-reset-stuck-and-unresponsive-sims-in-the-sims-4/

• Okej, problem sam mi zniknął, bo włączyłam właśnie grę żeby wypróbować zaproponowane rozwiązania i widzę, że nie ma już tej rodziny u moich simów :') Możliwe, że wystarczyło wejść w zarządzanie światami a potem sprawdzić czy ta rodzina jest u siebie w domu ale nie chcę tego podawać za rozwiązanie, bo nie wiem czy to faktycznie przez to 🙂

• Aby zakończyć wcześniej nocleg, musisz wejść w kalendarz, wybrać dzisiejszy dzień i po prawej stronie w zakładce "goście z noclegiem" ten nocleg usuwasz ikonką kosza

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,321 PostsLatest Activity: 10 hours ago