Forum Discussion

Kenada1875's avatar
7 years ago

Gra się zacina

Gdy włączam The Sims 4 to po 10 sekundach gra się zacina i muszę restartować komputer. Pomożecie?

7 Replies

• uruchomiłam ten program dxdiag i zrobiłam wszystko co kazaliście w instrukcji
  • danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    7 years ago

@Kenada1875 

1. Zapisany dxdiag wklej tutaj w formie załącznika - w miejscu, które zaznaczyłam na zdjęciu niżej (to ważne!):

2. Wyjmij folder Mods na pulpit komputera i na razie nie wkładaj go do gry, gdyż możesz mieć tam jakieś zepsute mody/CC.

3.Z folderu gry znajdującego się w Moich Dokumentach (tam, gdzie folder Mods) wyjmij następujące pliki/foldery:

- cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

4. Napraw grę na Origin, klikając na okładkę gry prawym klawiszem myszki, wybierz opcję>napraw grę

5. Włącz grę i sprawdź, jak zachowuje się gra po wyjęciu wyżej wskazanych plików/folderów (w tym folderu Mods)

Przeczytaj uważnie cały ten poradnik i stosuj się do jego porad: https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863

Daj znać, jak poszło.

• @danuta720 

Jeszcze tego nie zrobiłam bo chce się upewnić czy w grze po zrobieniu tego zabiegu będę dalej miała mody

• tutaj zdjęcie

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    7 years ago

Witaj @Kenada1875 

Na wstępie dziękuję za odezwanie się. 🙂

Żałuję jednak, że nadal nie mogę ci pomóc dopóki nie wykonasz po kolei wszystkich czynności, o które prosiłam cię w poprzednich postach.

Po wyjęciu folderu Mods nie będziesz miała modów w grze do czasu, gdy nie znajdziesz w tym folderze wadliwych modów, a jestem przekonana, że są w nim jakieś zepsute mody.

1. Przede wszystkim radziłabym sprawdzić mody takie jak (jeżeli masz je w grze):  UI Cheats ExtensionMC Command Center oraz mody twórcy Zebru takie jak Go to school i inne mody, które wpływają na rozgrywkę. Mody te zawierają skrypty, które silnie oddziałują na silnik gry, jeżeli któreś z nich są nieaktualne to mogą zepsuć grę.

2. Radziłabym też sprawdzić obiekty CC z CAS takie jak: włosy, rzęsy, oczy, skiny, makijaże, ubrania, bo wiele z nich jest obecnie zepsutych.

Jeżeli pobierałaś te CC przed grudniową aktualizacją to obawiam się, że wiele z nich będziesz musiała usunąć z gry, a na ich miejsce ewentualnie pobrać nowe.

O tym wszystkim napisałam w poradniku, polecam uważnie się z nim zapoznać : https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863

Dlatego jeszcze raz proszę, wykonaj wszystkie podane przeze mnie zalecenia, a także wklej cały raport dxdiag, gdyż z pierwszej strony trudno wywnioskować, czy twój komputer spełnia wymagania gry.

Pozdrawiam.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 5 hours ago
7,595 Posts