Forum Discussion

Kamika12's avatar
Kamika12
Rising Novice
2 months ago

Licealne lata

Od początku pełne błędów :Aspiracja opowiedz legendę miejską się nie odznacza, festiwale nauki czasami nie ma ogłaszanych wyników czy nie można zgłosić wyniku jurorce, zrób psikusa na tablicy zacina lekcje i po tym sim nie idzie na zajęcia. Po najnowszej aktualizacji na dniu karier zniknęło wykonywanie zadań i całkowicie zniknął bal maturalny który wcześniej się trochę zacinał a teraz nie ma go wcale.  Do tego aspiracja Łowczyni stworzonek nie odznacza się "wspólnie łó ryby" Aspiracja Lepkie rączki nie ma zwędź czy tam ukradnij. sim grany trochę dłużej zaczyna się bardzo zacinać i gra zaczyna łapać więcej błędów. Znika odraz na podstawie zdjęcia albo od początku to białetło albo znika po jakimś czasie.

4 Replies

• Kamika12's avatar
    Kamika12
    Rising Novice
    14 days ago

Nie mam modów  .Usunęłam wszystko ,wyczyściłam ,wgrałam na nowo całe orgin i czyste simy  . Nic z tego wszystkie zgłaszane błedy są nadal

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    8 days ago

Dzięki za sprawdzenie wszystkiego tak dokładnie po swojej stronie.

Odniosę się punkt po punkcie, bazując na ostatniej Laundry List z 27 stycznia 2026 oraz znanych zgłoszeniach społeczności.

Licealne lata

• Aspiracja „Opowiedz legendę miejską” - to znany problem, nadal zgłaszany przez graczy. Nie został jeszcze wymieniony jako naprawiony.
    • Festiwale nauki (brak ogłoszenia wyników / brak możliwości zgłoszenia) - również znany błąd, pojawia się losowo, głównie w dłuższych zapisach.
    • Psikus na tablicy blokujący lekcje - potwierdzony przez wielu graczy, często powoduje, że Sim przestaje poprawnie przechodzić do zajęć.

Dzień kariery / Bal maturalny

• Znikające zadania w dniu kariery i brak balu maturalnego - nie ma informacji o celowym usunięciu tych funkcji. Wygląda to na błąd zapisu lub problem, który narastał w czasie i po aktualizacji „ujawnił się” mocniej.

Aspiracje

• „Łów ryby razem” (Łowczyni stworzonek) - zgłaszany problem, interakcja potrafi się nie zaliczać mimo poprawnego wykonania.
    • „Lepkie rączki” - brak interakcji „zwiń/ukradnij” to znany błąd, który nadal nie widnieje jako naprawiony.

Zdjęcia / obrazy

• Znikanie lub bielenie obrazów „na podstawie zdjęcia” - część tych błędów została naprawiona, ale:
      • poprawki nie zawsze działają wstecz,
      • w starszych lub długo używanych zapisach problem może nadal występować.

Wydajność i narastające błędy

• To, że im dłużej grasz jednym Simem/zapisem, tym więcej błędów się pojawia, jest często raportowane. Gra potrafi wtedy łapać opóźnienia, resetować interakcje i „gubić” eventy.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 7 hours ago
7,611 Posts