Forum Discussion

andziiiiaa's avatar
andziiiiaa
Seasoned Newcomer
1 day ago

Granie w The Sims 4 na oddzielnym dysku zewnętrznym

Witam,

myślę nad przeniesieniem całej gry z dysku C na mój dysk zewnętrzny SSD.

Co prawda mój komputer na ten moment służy tylko do grania w simsy i ma jeszcze trochę miejsca na dysku ale po kupnie kilku dodatków na ostatniej promocji na EA trochę się zaczął przycinać.

Moje pytanie to czy ktoś z Państwa zdecydował się na taki krok (przeniesienie gry na dysk zewnętrzny) i czy jest z tego zadowolony. No i jak to w sumie wygląda - 1) czy dysk jest cały czas podpięty pod komputer?

2) jak wygląda uruchamianie gry i jej zapisywanie?

Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi :)

1 Reply

• Hej andziiiiaa​ 

Muszę przyznać, że nigdy tego nie robiłam, ale w necie znalazłam taką poradę:

" TO JEST WERSJA NA PC (oryginalna pisownia):

Jest dwa zestawy plików gry i muszą być przeniesione w różny sposób, aby działały. Tak, to wykonalne, ale jeden z zestawów jest łatwiejszy do przeniesienia niż drugi.

C:/Program Files > EA Games > The Sims 4

Te pliki programowe (podstawowa gra i DLC) można przenieść na dysk SSD. Następnie musisz wejść do aplikacji EA i zmienić ścieżkę instalacji pliku (Zarządzaj > Wyświetl właściwości > Lokalizacja instalacji).

Drugi zestaw plików gry znajduje się w:
    C:/Documents > The Electronic Arts > The Sims 4

To miejsce przechowuje Twoje dane gry: Zapisane gry, Tray (Moja biblioteka), Modów itp. To tak naprawdę wszystkie ustawienia/konfiguracje związane z graniem w te gry.

Nigdy nie próbowałem przenosić tego zestawu, bo to bardziej skomplikowana sytuacja. Jeśli po prostu przeniesiesz te pliki, gra utworzy nowy zestaw. The Sims 4 oczekuje, że będą w bardzo specyficznej lokalizacji. Aby je przenieść, musisz ustawić przekierowanie folderu, które skieruje żądanie do innej lokalizacji. Nie jest to takie trudne, jeśli czujesz się komfortowo w wprowadzaniu zmian w rejestrze (ja nie). Powinien być gdzieś dostępny poradnik.

Z mojej strony samo przeniesienie plików programowych było wystarczające, aby zwolnić miejsce na moim dysku twardym, kiedy potrzebowałem więcej miejsca." 

Mam nadzieję, że te wskazówki pomogą. 

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 39 minutes ago
7,896 Posts