Hej andziiiiaa
Muszę przyznać, że nigdy tego nie robiłam, ale w necie znalazłam taką poradę:
" TO JEST WERSJA NA PC (oryginalna pisownia):
Jest dwa zestawy plików gry i muszą być przeniesione w różny sposób, aby działały. Tak, to wykonalne, ale jeden z zestawów jest łatwiejszy do przeniesienia niż drugi.
C:/Program Files > EA Games > The Sims 4
Te pliki programowe (podstawowa gra i DLC) można przenieść na dysk SSD. Następnie musisz wejść do aplikacji EA i zmienić ścieżkę instalacji pliku (Zarządzaj > Wyświetl właściwości > Lokalizacja instalacji).
Drugi zestaw plików gry znajduje się w:
C:/Documents > The Electronic Arts > The Sims 4
To miejsce przechowuje Twoje dane gry: Zapisane gry, Tray (Moja biblioteka), Modów itp. To tak naprawdę wszystkie ustawienia/konfiguracje związane z graniem w te gry.
Nigdy nie próbowałem przenosić tego zestawu, bo to bardziej skomplikowana sytuacja. Jeśli po prostu przeniesiesz te pliki, gra utworzy nowy zestaw. The Sims 4 oczekuje, że będą w bardzo specyficznej lokalizacji. Aby je przenieść, musisz ustawić przekierowanie folderu, które skieruje żądanie do innej lokalizacji. Nie jest to takie trudne, jeśli czujesz się komfortowo w wprowadzaniu zmian w rejestrze (ja nie). Powinien być gdzieś dostępny poradnik.
Z mojej strony samo przeniesienie plików programowych było wystarczające, aby zwolnić miejsce na moim dysku twardym, kiedy potrzebowałem więcej miejsca."
Mam nadzieję, że te wskazówki pomogą.