Forum Discussion

MadeleineX69's avatar
4 years ago
Solved

Gry zakupione stacjonarnie

Witam mam pytanie odnośnie gier kupowanych stacjonarnie. Czy kupując grę oznaczoną jako nośnik DVD (czyli fizycznie płyta) mam możliwość zaintalowania jej za pomocą kodu produktu znajdującego się w pudełku i/lub klucza? Mam na myśli opcje gdy nie mam w laptopie nośnika dvd. Kupiłam ostatnio dziecku dodatek do the Sims, fizyczną płytę w oryginalnym nie odpakowanym jeszcze pudełku. Nowy laptop nie posiada już odtwarzacza DVD stąd moje pytanie.

• Hej @MadeleineX69 

Wszystkie gry serii The Sims 4 (i wszystkie najnowsze gry EA) to gry cyfrowe, co oznacza, że nie można grać w nie za pomocą płyty - taką grę uruchomisz dopiero, gdy zalogujesz się na  konto Origin i w Bibliotece gry klikasz na pudełko gry - w ten sposób włączasz grę.

Zatem każda zakupiona gra w sklepie stacjonarnym, najpierw musi być zarejestrowana na Origin i wtedy jej klucz zostaje na stale przypisany do konta właściciela gry.

Oznacza to, że zarówno  rejestracja gry ZAWSZE przebiega na koncie Origin, jak i włączanie gry odbywa się wyłącznie za pomocą aplikacji Origin, a pudełko gry wraz z płytą to jedynie gadżet kolekcjonerski. 🙂

Pozdrawiam.

3 Replies

• Hej @MadeleineX69 

Wszystkie gry serii The Sims 4 (i wszystkie najnowsze gry EA) to gry cyfrowe, co oznacza, że nie można grać w nie za pomocą płyty - taką grę uruchomisz dopiero, gdy zalogujesz się na  konto Origin i w Bibliotece gry klikasz na pudełko gry - w ten sposób włączasz grę.

Zatem każda zakupiona gra w sklepie stacjonarnym, najpierw musi być zarejestrowana na Origin i wtedy jej klucz zostaje na stale przypisany do konta właściciela gry.

Oznacza to, że zarówno  rejestracja gry ZAWSZE przebiega na koncie Origin, jak i włączanie gry odbywa się wyłącznie za pomocą aplikacji Origin, a pudełko gry wraz z płytą to jedynie gadżet kolekcjonerski. 🙂

Pozdrawiam.

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago
    @MadeleineX69

Dodam jeszce do tego obszernego wyjasnienia także, co konkretnie trzeba zrobić aby gra z pudełka znalazła się w bibliotece Origin.
    Otworz Origin/Moja bibioteka Gier i po prawej u góry znajdź zakladke DODAJ GRĘ . Tam w pustym polu wpisujesz kod ktory otrzymalas w sklepie razem z grą

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,232 PostsLatest Activity: 12 hours ago