Gry zakupione stacjonarnie
Witam mam pytanie odnośnie gier kupowanych stacjonarnie. Czy kupując grę oznaczoną jako nośnik DVD (czyli fizycznie płyta) mam możliwość zaintalowania jej za pomocą kodu produktu znajdującego się w pudełku i/lub klucza? Mam na myśli opcje gdy nie mam w laptopie nośnika dvd. Kupiłam ostatnio dziecku dodatek do the Sims, fizyczną płytę w oryginalnym nie odpakowanym jeszcze pudełku. Nowy laptop nie posiada już odtwarzacza DVD stąd moje pytanie.
Hej @MadeleineX69
Wszystkie gry serii The Sims 4 (i wszystkie najnowsze gry EA) to gry cyfrowe, co oznacza, że nie można grać w nie za pomocą płyty - taką grę uruchomisz dopiero, gdy zalogujesz się na konto Origin i w Bibliotece gry klikasz na pudełko gry - w ten sposób włączasz grę.
Zatem każda zakupiona gra w sklepie stacjonarnym, najpierw musi być zarejestrowana na Origin i wtedy jej klucz zostaje na stale przypisany do konta właściciela gry.
Oznacza to, że zarówno rejestracja gry ZAWSZE przebiega na koncie Origin, jak i włączanie gry odbywa się wyłącznie za pomocą aplikacji Origin, a pudełko gry wraz z płytą to jedynie gadżet kolekcjonerski. 🙂
Pozdrawiam.