Forum Discussion
Przed napisaniem tego tematu szukałam informacji aby nie dublować tematów, ale oba są zamknięte.
https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/COLLECTION-THREAD-Polish/m-p/5192646
https://answers.ea.com/t5/Informacje-o-grach/info-Znalazles-blad-jezykowy-w-grze-Daj-nam-o-tym-znac/td-p/6387640
Na razie znalazłam jeden błąd, ale mam nadzieję, że inni też się dołączą.
W języku angielskim ten sentyment brzmi: "Adoring – Sim #1 just wants the best for Sim #2 and thinks they are so wonderful!"
Problem w tym że Alex to simka z samouczka, Alex Moyer. W pełni kobieca, nic nie zmieniana. Nawet wyrzuciłam mody.
- EA_Kuba5 years ago
Community Manager
Hej @InessaMaximova
Dzięki za Twoje zgłoszenie. Połączyłem utworzony przez Ciebie temat z głównym wątkiem na temat tłumaczeń 🙂.
Sprawdziłem też, czy jest odpowiedzi w nim są zablokowane, ale wszystko wydaje się być w porządku. Jeśli problem z dodawaniem komentarzy pojawi się ponownie - daj mi znać 🙂
- 5 years ago
Odkąd termostaty zostały dodane, zawsze zastanawiały mnie tłumaczenia, a nawet sam tekst. Początkowo myślałem, że to błąd tłumaczenia, a to tłumaczenie jest tak jak w angielskim.
Ale trochę mnie to zastanawia: "Zrobiło się ciepło, ustawienie termostatu na ...".
Nie powinno być w zależności od opcji lub pory roku? Np:
"Zrobiło się zimno, ustawienie termostatu na ogrzewanie podniesie rachunek za ogrzewanie." (LATEM) (cieplej ---> ogrzewanie)
"Zrobiło się ciepło, ustawienie termostatu na klimatyzacja podniesie rachunek za klimatyzację." (ZIMĄ) (chłodniej ---> klimatyzacja)
Tak samo jak z opcjami "Oszczędzanie pieniędzy", że niby nie podnoszą rachunków.
PS: W załączniku wysłałem moją poprawkę, którą używam. Nie wiem czy faktycznie działa zgodnie z opisem, ale musiałem zrobić dla siebie.
- 5 years ago
Właśnie też zauważyłem to w swojej grze.
Po prostu jest błąd w polskim tłumaczeniu{0.SimFirstName} życzy jak najlepiej {F1.Simowi}{M1.Simce} o imieniu {1.SimFirstName} i uważa {F1.ją}{M1.go} za wspaniałą osobę!
Powinno być: {M1.Simowi}{F1.Simce}
- InessaMaximova5 years agoNew Traveler
Z kompletnych nudów robiłam rodzinę Addamsów no i... Kwiatek mi wyskoczył przy próbie wysłania ich do galerii. Tak, sprawdziłam dwukrotnie czy czegoś nie spaprałam.
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Community Highlights
Recent Discussions
- 3 hours ago
- 9 hours ago
- 11 hours ago
- 14 hours ago
- 24 hours ago