Forum Discussion

CantusMadzik's avatar
6 years ago
Solved

Initialization error at start up.

Po włączeniu The Sims 4 pojawia się jedyne ten komunikat

Unable to start:

Initialization error at start up.

[135dec40:90f690cf:00000075:495f32a0]

• Problem rozwiązany!😊 Okazało się że problemem było przerzucenie savesów ze starej wersji do nowej. 

Rozwiązaniem okazało się przeniesienie ich ręcznie ze starej wersji na nową wchodząc następująco (na komputerze Apple): Finder>Dokumenty>Electronic Arts>The Sims 4>saves>zaznaczenie wszystkich tam plików>lewym przyciskiem myszy kliknąć na Finder >Nowe okno Findera>Dokumenty>Electronic Arts>The Sims 4 Edycja Tradycyjna>saves>przeniesienie wszystkich tam plików>Granie w The Sims 4!😉

9 Replies

• Dziękuję za pomoc, ale niestety zdaje się że jest to problem innego typu.

Odnośnie modów to używam ich jak najbardziej.

Jeszcze raz dziękuje za pomoc i pozdrawiam.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

@CantusMadzik

Wyjmij folder Mods na pulpit komputera i na razie nie dodawaj go do gry.

Napraw grę na Origin, wejdź do niej (bez modów oraz CC!) i sprawdź czy błąd nadal się pojawia.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

@CantusMadzik 

Myślę, że w grze nadal masz nieaktualne mody/lub i CC i dlatego gra jest zepsuta.

Zapoznaj się uważnie z moim poradnikiem:

https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863

W takiej sytuacji wykonaj następujące kroki:

1. Z katalogu Dokumenty wyjmij folder The Sims 4 na pulpit komputera (i nie wkładaj jej tam z powrotem!)

2. Kliknij w ikonę aplikacji Origin na pulpicie  prawym przyciskiem myszy i wybierz pozycję Uruchom jako administrator, a następnie zaloguj się.

3. Napraw grę na Origin klikając PPM (prawym przyciskiem myszy) na okładkę gry. Poczekaj cierpliwie, aż naprawa gry się skończy.

4. Włącz grę, wybierz z CAS jakiegoś Sima, a następnie wprowadź go do domu. Konieczne jest to, żeby dokończyć naprawy gry.

5. W tym momencie w Dokumentach utworzy się nowy folder The Sims 4.

Jeżeli to nie pomoże to trzeba będzie odinstalować grę.

Pozdrawiam

• Problem rozwiązany!😊 Okazało się że problemem było przerzucenie savesów ze starej wersji do nowej. 

Rozwiązaniem okazało się przeniesienie ich ręcznie ze starej wersji na nową wchodząc następująco (na komputerze Apple): Finder>Dokumenty>Electronic Arts>The Sims 4>saves>zaznaczenie wszystkich tam plików>lewym przyciskiem myszy kliknąć na Finder >Nowe okno Findera>Dokumenty>Electronic Arts>The Sims 4 Edycja Tradycyjna>saves>przeniesienie wszystkich tam plików>Granie w The Sims 4!😉

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

@CantusMadzik 

Cieszę się, że problem się rozwiązał.🙂

Według Twojego opisu - skoro gra ruszyła, gdy zamieniłaś sejwy to także Edycja Tradycyjna powinna się włączyć jako nowa, czysta gra (bez starych sejwów). 

Dlatego przy okazji chciałabym zapytać:

- czy do nowej gry po dodaniu starych sejwów (zapisów) dodałaś wszystkie mody ze starej gry -  żadnego z nich nie wymieniałaś ani nie usunęłaś (według mojego poradnika)?

- czy do Edycji Tradycyjnej dodawałaś przedtem mody ze starej gry (bez zamieniania sejwów)?

Pozdrawiam. 🙂

• Tak rzeczywiście wyjęłam mody na pulpit a później dałam „napraw” w Originie i niezbyt pamiętam ale wydaje mi się że wtedy gra właśnie zaczęła działać (ale bez starych rodzinek). Po dodaniu seveów (a później modów) gra wróciła do stanu sprzed aktualizacji z aktualizacją🙂

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 2 hours ago
7,715 Posts