Hej janikmarzena1
Niestety, najbliższa aktualizacja gry nie przewiduje wprowadzenia takiej poprawki. Chociaż pojedynczy gracze zgłaszają podobne błędy na Reddicie i Facebooku to na angielskiej części forum EA ten błąd został zauważony tylko przez dwóch graczy. Ale to mogą być wybiórcze błędy gry i nie każdy gracz może mieć je w swojej grze.
Przyznam, że ja nie mam tego błędu w grze. Dlatego warto pamiętać, że jeżeli masz w grze jakieś mody to one także mogą wywoływać różne błędy, a w takiej sytuacji przeczytaj poradnik i zastosuj jego wskazówki.
Obecnie błąd możesz naprawić w ten sposób:
Sposób 1: Szybka naprawa przez kod w grze: bardziej niezawodnym sposobem na wymuszenie zmiany statusu na "małżeństwo" jest ręczna edycja relacji.
- Otwórz okno kodów wciskając kombinację klawiszy Ctrl + Shift + C.
- Wpisz testingcheats true i zatwierdź klawiszem Enter.
- Wpisz kod cas.fulleditmode i zatwierdź Enterem
- Kliknij na swojego Sima przytrzymując klawisz Shift i wybierz opcję Modyfikuj w CAS
- W CAS zmień status z "partner/kawaler" na "małżonek".
Sposób 2: Powtórzenie zaręczyn i ślubu: Jeżeli opcja pierwsza nie zadziałała lub wolisz grać bez kodów, możesz spróbować powtórzyć procedurę:
- Kliknij na Sima wybraną postacią i odszukaj opcję w menu romantycznym Zaproponuj małżeństwo.
- Opcjonalnie: Użyj interakcji bezpośrednio przy wybranym łuku ślubnym z dodatku Moje Historie Ślubne.
- Jeśli po zakończeniu ceremonii gra wciąż pokazuje błąd, wybierz opcję Ucieknij z narzeczonym/ną – to najpewniejsza metoda uniknięcia błędów związanych z rezerwacją wydarzenia w grze.
- Jeżeli i ta opcja nie zadziała to użyj interakcji małżeństwa klikając na Sima.