Forum Discussion
U mnie jest błąd zapisu 532:ffc0ef5b:2bf3f7ac. Przez kilka dni w ogóle nie włączałem Simów, bo gra się raz zapisała, raz nie. Bez żadnych komunikatów. Dałem więc sobie z nią spokój. Ale wczoraj sprawdziłem jeszcze raz.
1. Sprawdziłem w defenderze. Jest wyjątek na Origin, i The Sims 4.
2. Odinstalowałem Origin
3. Ściągnąłem i zainstalowałem nowy Origin.
4. Przez Origin przeprowadziłem deinstalację całej gry łącznie z dodatkami.
5. Usunąłem z Dokumentów katalog The Sims 4
6. Zainstalowałem ponownie grę przez Origin.
7. Zacząłem grać od zera tak jak to Maxis wymyślił - goły niemowlak: bez żadnych modów, bez starego Traya, baz starych zapisów (zawsze grę zapisywałem przez Zapisz jako... i miałem tylko 3 ostatnie zapisy. Wcześniejsze usuwałem). Grałem Simami stworzonymi przez CAS. Tylko dom wziąłem z Mojej Biblioteki, taki jaki włożył go tam Maxis, bo sam nie buduję.
8. Po ok. 15 minutach grania od zera gra przestała się zapisywać, ale pojawiał się komunikat jak na wstępie. Że błąd zapisu. Ale kody błędu za każdym razem inne. Zawsze na początku jest 532: ale dalej się zmienia.
Nigdy wcześniej takich komunikatów nie miałem. Odkąd zacząłem grać w The Sims. Żadnych komunikatów o błędach. Gra się włączała najwyżej były jakieś błędy w grafice interfejsu lub samych Simów. Znaczyło to, że coś jest z modami. Jak się gra w ogóle nie włączała lub zawieszała w trakcie instalacji też trzeba było sprawdzić mody. Problem z zapisem samej rozgrywki pojawił się u mnie po wrześniowej aktualizacji, a w ogóle gra przestała być grywalna po sierpniowej. Z modami czy bez. Nawet już nie jest grą dla 12-latków. Nie jest w ogóle grą, bo nijak nie działa.
Pozdrawiam
@marekzb
Ani jednego CC tam nie wsadziles? Bo cytuje : "Any CC with any of the new Fashion rarity tags WILL BREAK THE TRENDI SYSTEM AND CAUSE THE GAME TO FAIL TO BE ABLE TO SAVE."
W tym domu nie miales zadnego CC? Moze sprobuj dla testu zagrac w domu Maxisa zbudowanym w grze, a -nie wzietym z biblioteki albo sciagnij chate z Galerii z adnotacją z tagiem #noMOO - mozesz jakąś moją 🙂 Domy z Galetrii są "czyste" - noCC choć nie zawsze dobrze zbudowane W domach Maxisa czesto EA uzywała kodu MOO a raczej narzedzia TOOL i nie zawsze z dobrym skutkiem.
Jesli nie :
Zrob DxDiag swego kom[putera i zalacz go tutaj do postu.
https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Info-Jak-wygenerowac-raport-DxDiag/td-p/5923956
Nie ma tak, ze u jednych ta sama gra dziala bez problemu a u drugiej osoby nie działa,
Czym sie wiec różnimy? Wiadomo - gramy na innym sprzęcie.
U mnie system jest po kazdej aktualizacji Windowsa naprawiany narzedziami Windowsa i zawsze potem mam meldunek ile zepsutych plików misiało być podczas tej naprawy wymienionych. Wszystkie sterowniki zarowno do BIosu jak i do karty mam aktualne. Ustawienia rezolucji ekranu jest dostowana przez program Ge Force Nvidii do gry, . Regularnie czyszczone pliki tymczasowe wystemu ktore potrafią zeżreć miejsce na dysku o czym nawet nie bedziesz wiedział - po prostu gra ci sie nie zapisze, bo nie bedzie miała gdzie sie zapisać.
- Narayen3 years agoLegend
Ta gra na czysto nie ma żadnego błędu - technicznie jest sprawna, powiem Wam szczerze że nigdy takich błędów w grze nie miałem, żeby coś nie zapisywała, albo crashowała odkąd ją posiadam od roku 2015 do teraz. Nie używam CC i modów to tak na marginesie.
Baa niektórzy nawet mi nie dowierzają, jakim cudem na mojej konfiguracji ta gra działa :P , powinna być tak niestabilna i generować błędy, że szok, a tu niespodzianka gra chodzi bardzo płynnie i bez błędów.
Na dowód prześlę wam mój Dxdiag oraz config z gry i pytanie jak to możliwe że gra na tym działa - stare sterowniki z 2018 roku, ramu 4 GB gra ma do dyspozycji niecałe 2 GB, oceńcie to sami 🙂
- marekzb3 years agoSeasoned Hotshot
Nie wsadziłem nic. Katalog Mods jest pusty. W grze jest tylko to co napisałem: dwoje Simów, które osobiście stworzyłem w CAS i dom, który wziąłem z Mojej Biblioteki włożony tam przez Maxisa. Miałem do wyboru cztery.
Komputer w windowsem służy mi wyłącznie do gry w Simów. Pracuję na linuksie debianie. Windowsa tak naprawdę nie znam, a kupiłem wypasiony komputer z tym systemem wyłącznie do grana w Simów i włączam go tylko jak gram. Ale i system, i karta są na bieżąco zaktualizowane. Poza Simami i sterownikami potrzebnymi do Simów nic na tym komputerze nie mam.
Jak wrócę z pracy to rzeczywiście sprawdzę ten DxDiag. To prawda, że z powinno być tak samo, chociaż z windowsem róznie bywa.
Ja też nie miałem poważniejszych problemów z Simami, chociaż w "czwórkę" gram równo od 8 lat. Oczywiście były drobne błędy związane z przestarzałymi modami, ale problemy zaczęły się dopiero w sierpniu Jak wspomniałem windowsa zupełnie nie znam i nie mam o nim zdania jako systemie operacyjnym. Koledzy z pracy mówią, że nadaje się jedynie do wystrzelania na najbardziej odległą planetę układu słonecznego (albo nawet dalej), ale ja dopóki Simy mi działały windowsem w ogóle się nie interesowałem. Nie umiem więc winy za to, że gra nie działa zrzucać na system operacyjny komputera, bo akurat z tym nie mam żadnych doświadczeń. Zawsze były winne mody albo CC. Teraz okazuje się, że jeszcze system w komputerze.
Zacznę więc szukać w komputerze i przywrócę wszystkie swoje dotychczasowe mody.
Ja bez modów grać nie umiem. To dla mnie osobiście byłaby zupełnie nieinteresująca gra i żeby nie mody (które kosztują mnie ok. 300 zł miesięcznie) nawet bym nie wiedział, że w ogóle coś takiego jest.
- Narayen3 years agoLegend
Marku, tak wejdę w słówko jeszcze, kiedy ostatni raz aktualizowałeś tą grę? w raporcie DxDiag nie zgadza się wersja gry TS4 z obecną. Dziwne że Origin ci tego nie wyłapał i nie zaktualizował gry.
UCiebie jest jeszcze wersja 1.90.375.1020zdrugiego sierpnia, aktualnie powinna być 1.91.186.1030-być możez tego powodu sąu Ciebie takie problemyz grą. Wszystko teraz jest robione pod nową wersję.
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Community Highlights
Recent Discussions
- 2 days ago
- 3 days ago