Forum Discussion
@marekzb
Ani jednego CC tam nie wsadziles? Bo cytuje : "Any CC with any of the new Fashion rarity tags WILL BREAK THE TRENDI SYSTEM AND CAUSE THE GAME TO FAIL TO BE ABLE TO SAVE."
W tym domu nie miales zadnego CC? Moze sprobuj dla testu zagrac w domu Maxisa zbudowanym w grze, a -nie wzietym z biblioteki albo sciagnij chate z Galerii z adnotacją z tagiem #noMOO - mozesz jakąś moją 🙂 Domy z Galetrii są "czyste" - noCC choć nie zawsze dobrze zbudowane W domach Maxisa czesto EA uzywała kodu MOO a raczej narzedzia TOOL i nie zawsze z dobrym skutkiem.
Jesli nie :
Zrob DxDiag swego kom[putera i zalacz go tutaj do postu.
https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Info-Jak-wygenerowac-raport-DxDiag/td-p/5923956
Nie ma tak, ze u jednych ta sama gra dziala bez problemu a u drugiej osoby nie działa,
Czym sie wiec różnimy? Wiadomo - gramy na innym sprzęcie.
U mnie system jest po kazdej aktualizacji Windowsa naprawiany narzedziami Windowsa i zawsze potem mam meldunek ile zepsutych plików misiało być podczas tej naprawy wymienionych. Wszystkie sterowniki zarowno do BIosu jak i do karty mam aktualne. Ustawienia rezolucji ekranu jest dostowana przez program Ge Force Nvidii do gry, . Regularnie czyszczone pliki tymczasowe wystemu ktore potrafią zeżreć miejsce na dysku o czym nawet nie bedziesz wiedział - po prostu gra ci sie nie zapisze, bo nie bedzie miała gdzie sie zapisać.
Nie wsadziłem nic. Katalog Mods jest pusty. W grze jest tylko to co napisałem: dwoje Simów, które osobiście stworzyłem w CAS i dom, który wziąłem z Mojej Biblioteki włożony tam przez Maxisa. Miałem do wyboru cztery.
Komputer w windowsem służy mi wyłącznie do gry w Simów. Pracuję na linuksie debianie. Windowsa tak naprawdę nie znam, a kupiłem wypasiony komputer z tym systemem wyłącznie do grana w Simów i włączam go tylko jak gram. Ale i system, i karta są na bieżąco zaktualizowane. Poza Simami i sterownikami potrzebnymi do Simów nic na tym komputerze nie mam.
Jak wrócę z pracy to rzeczywiście sprawdzę ten DxDiag. To prawda, że z powinno być tak samo, chociaż z windowsem róznie bywa.
- marekzb3 years agoSeasoned Hotshot
Ja też nie miałem poważniejszych problemów z Simami, chociaż w "czwórkę" gram równo od 8 lat. Oczywiście były drobne błędy związane z przestarzałymi modami, ale problemy zaczęły się dopiero w sierpniu Jak wspomniałem windowsa zupełnie nie znam i nie mam o nim zdania jako systemie operacyjnym. Koledzy z pracy mówią, że nadaje się jedynie do wystrzelania na najbardziej odległą planetę układu słonecznego (albo nawet dalej), ale ja dopóki Simy mi działały windowsem w ogóle się nie interesowałem. Nie umiem więc winy za to, że gra nie działa zrzucać na system operacyjny komputera, bo akurat z tym nie mam żadnych doświadczeń. Zawsze były winne mody albo CC. Teraz okazuje się, że jeszcze system w komputerze.
Zacznę więc szukać w komputerze i przywrócę wszystkie swoje dotychczasowe mody.
Ja bez modów grać nie umiem. To dla mnie osobiście byłaby zupełnie nieinteresująca gra i żeby nie mody (które kosztują mnie ok. 300 zł miesięcznie) nawet bym nie wiedział, że w ogóle coś takiego jest.
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Community Highlights
Recent Discussions
- 2 days ago
- 3 days ago
- 4 days ago