Forum Discussion
@marekzb
Do twojego DxDiag
wejdz sobie w ten link i sprawdź czy nie ma tam nowszych sterowników dla twojej karty i Biosu
https://www.acer.com/ac/en/US/content/support-product/8329?b=1
Generalnie jednak problem jest inny, Kiedy gra wychodziła jej wymagania o ile chodziło o karty graficzne byly niskie i mogla pójsc na byle jakim scalaku Intela, Po wyjsciu Psów i kotów gra zaczeła juz wymagać karty ze 128MB pamieci własnej (dedykowanej) i wylaczala sie w CAS kiedy karta byla słabsza albo nie właczala sie wcale.
Po listopadzie 2019 roku karta powinna minimum 1 GB pamieci wlasnej aby na luzie gre z dodatkami uciagnać - i tu sie klania wprowadzajaca w bład info EA - wdl. info na dysku kazdego dodatku wymagania dla karty graficznej sa 128MB pamieci wlasnej - czyli dopuszczalny jest scalak - zapomniano wspomnieć ze taki scalak bedzie uzywal pamieci procesora i 8GB tej pamieci slabo starczy jednocześnie na system. programy w tle i grę. No i najwazniejsze - to wystarczy na pewno na ten jeden dodatek ktory kupujemy, ale co sie stanie jesli kupimy wszystkie dodatki?
Jednoczesnie jednak na anglojezycznym forum napisano wyraźnie ze karta powinna byc odpowiednikiem Nvidii GTX 650 czyli miec ten 1GB pamieci wlasnej... (no comments)
Ty masz dość słaby scalak Intela ze 128MB panieci własnej i 8 GB pamieci operacyjnej .. Czyli cieniutko. Dla porownania ja mam karte NVIDI z 8 GB pamieci wlasnej i 32 GB pamieci operacyjnej.
Blędy systemu to inna sprawa
Jesli masz podpiety 2 monitor , a zdaje sie ze masz takowy to go odlacz i zrestartuj komputer bo pluje bledem LiveKernel - czyli powstał jakis blad podczas podlaczania go.
Cos jest nie tak z aktualizacją Windowsa
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu i z listy ktora sie otworzy wybierz na dole listy Ustawienia I kliknij w to. Nastepnie kliknij “Aktualizacje i zabezpieczenia”, a następnie kliknij przycisk „Sprawdź, czy są aktualizacje”.Nastepnie wybierz po prawej "Wyswietl Historie Aktualizacji" i jesli masz jakąś zalegla lub nieudaną zrób ją
Jednak zanim to zrobisz wykonaj przy pomocy narzedzi Windowsa sfc scan i DISM naprawę zepsutych plików systemowych oraz uzupelnienie brakujacych plików systemu
https://support.microsoft.com/pl-pl/help/929833/use-the-system-file-checker-tool-to-repair-missing-or-corrupted-system
Link do opisu jak zrobić krok po kroku ten sfc scan I DISM napisane tak ze nawet laik zrozumie w linku ponizej.
https://thesimsforum.pl/viewtopic.php?f=105&t=1467&p=14658&sid=1880176c3b807fbf5f4f4af63a75f7be#p14658
EDIT
Tobie gra nawet na komputerze z demobilu pojdzie jak sobie go podrasujesz, ustawisz karte i procesor oraz wszystko co tylko moze być zrobione przez takiego speca od komputerów jak ty. 😉. . Jeszcze nie widzialam DxDiag tylko z jednym malo istotnym bledem wiec nie można porównywać ać ciebie do zwykłych śmiertelników. W moim DxDiag jest zawsze najmniej 6 pozycji wskazujacch na bledy systemu. No i procesor nasz wcale nie z najnizszej półki a i karta to w końcu Nvidia choc moze nie najsilniejsza
Dzięki...
Nowe sterowniki oczywiście ściągnę. Co do karty graficznej: tam są dwie karty. Rzeczywiście jak korzystam z przeglądarki internetowej czy Origina do aktualizacji i naprawy gry działa karta Intela. Ale jak włączam grę - niezależnie czy to The Sims 4, Wiedźmin, czy Cyberpunk to zaraz karta przełącza się na Nvidia RTX 2060 (chyba, bo nie pamiętam numeru). Włączają się inne wentylatorki i uaktywnia oprogramowanie karty). Jak mówili ci, którzy mi ustalali konfigurację komputera wystarczy ona na Sims 5 i Sims 6.
Monitor mam podłączony jeden. Nigdy przy tym komputerze nie miałem dwóch. Mam dwa niezależne komputery z rożnymi systemami: do pracy i do grania. Każdy z nich ma swój monitor, klawiaturę i mysz. Oba stoją w innych miejscach.
Pozostałe rzeczy sprawdzę jak będę w domu.
Pozdrawiam
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 11 hours ago
Błąd gry
Solved12 hours ago- 3 days ago