Forum Discussion
Skany wykonałam, pokazują, że wszystko gra.
Windows aktualny.
Zasilacz i reszta powinny wystarczać, kwestie techniczne wzięłam na pierwszy rzut oka przy zastanawianiu się skąd problem.
Niestety gwarancja odpada, ale jak sobie nie poradzę to oczywiście oddam w lepsze ręce. Póki co, myślę, że tyle dam radę zrobić i być może rozwiąże to problem. Nie zrobiłam jeszcze np. czystego rozruchu, ale po usunięciu peryferyjnych i wszystkich programów jakie pobierałam wciąż wyskakuje LiveKernel. W międzyczasie sprawdziłam zdarzenia karty graficznej w menedżerze urządzeń i widnieją tam takie komunikaty:
Device PCI\VEN_1002&DEV_15D8&SUBSYS_15D81002&REV_C8\4&28056cf2&0&0041 requires further installation
Device PCI\VEN_1002&DEV_15D8&SUBSYS_15D81002&REV_C8\4&28056cf2&0&0041 had a problem starting
Z tego co zrozumiałam mają związek ze sterownikami.
Czy to zmienia postać rzeczy? Czy i tak sprawdzić wszystko po kolei według rozpisanych punktów?
@xAuroraBorealis
Wedlug komunikatu twoj sterownik karty graficznej wymaga ponownej instalacji. Są dwie opcje albo zainstalowal siie nie poprawnie albo ta wersja sterownika nie pasuje do twojego hardware Nie wiem jaką masz motherboard. Mozesz poszukac u producentow komputerów z identycnym o nazwie takiej jak twoja motherboard - jesli to Asus to u Asusa jesli MSI to u nich jakie sterowniki dla tej karty oni zalecaja do swoich komputerów.
Jesli reinstalacja sterownika nie pomoze to bedziesz musiala próbować instalowac wczesniejsze wersje tego sterownika.
Dodatkowo sprawdź czy karta graficzna jest poprawnie zainstalowana w komputerze - czesto szukamy błedow w software gdy bład jest czysto mechaniczny,
- 5 years ago
Zauważyłam, że nie tylko ja mam taki problem z tą wersją zestawu. Motherboard to ASrock. Sprawdziłam jeszcze na wszelki wypadek czy wszystkie komponenty są kompatybilne - według producentów są. Sprawdziłam także, czy wersja BIOS jest zaktualizowana i kompatybilna - jest. Wypróbuję jeszcze kilka wersji sterowników, starszych oraz tych zamieszczonych na stronie ASrock. Oczywiście, pozbywając się poprzednich przez DDU w trybie awaryjnym. Dam znać, czy coś przyniosło skutek i jak wygląda sytuacja. Może się przyda komuś, bo widzę, że mało informacji na ten temat w "polskich internetach", ale sporo na zagranicznych forach.
Edit: mechanicznie też skontrolowane, jest okej
- 5 years ago
A jednak, prawdopodobnie była to kwestia wersji BIOSu. Po dłuższych poszukiwaniach okazało się, że mój procesor ze zintegrowaną kartą ma przypisany BIOS P3.30, przy czym na moim komputerze wgrany był P3.70. Przestawiłam BIOS na starszą wersję i póki co, 3 godziny rozgrywki bez BSOD, w DxDag nie ma już "LiveKernelEvent". Mam nadzieję, że niebieski ekran już mnie nie uraczy 😉
- kreatora5 years agoHero (Retired)@xAuroraBorealis
No raczej nie 🙂 Nic dziwnego , ze komp sie buntował. Cieszę sie ze udalo ci sie rozwiazać problem. Skladak to swietne rozwiazanie - tez mam taki - ale czasem wyskakuja takie problemy jak sie nie sprawdzi dokładnie. - EA_Kuba5 years ago
Community Manager
Hej @xAuroraBorealis
Cieszę się, że udało się Wam rozwiązać problem 🙂
Nie zapomnij oznaczyć odpowiedzi jako rozwiązanie, możliwe że w przyszłości komuś przyda się rozwiązanie, które pomogło Tobie 🙂
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 7 hours ago
- 2 days ago