Forum Discussion
@xAuroraBorealis
Wedlug komunikatu twoj sterownik karty graficznej wymaga ponownej instalacji. Są dwie opcje albo zainstalowal siie nie poprawnie albo ta wersja sterownika nie pasuje do twojego hardware Nie wiem jaką masz motherboard. Mozesz poszukac u producentow komputerów z identycnym o nazwie takiej jak twoja motherboard - jesli to Asus to u Asusa jesli MSI to u nich jakie sterowniki dla tej karty oni zalecaja do swoich komputerów.
Jesli reinstalacja sterownika nie pomoze to bedziesz musiala próbować instalowac wczesniejsze wersje tego sterownika.
Dodatkowo sprawdź czy karta graficzna jest poprawnie zainstalowana w komputerze - czesto szukamy błedow w software gdy bład jest czysto mechaniczny,
A jednak, prawdopodobnie była to kwestia wersji BIOSu. Po dłuższych poszukiwaniach okazało się, że mój procesor ze zintegrowaną kartą ma przypisany BIOS P3.30, przy czym na moim komputerze wgrany był P3.70. Przestawiłam BIOS na starszą wersję i póki co, 3 godziny rozgrywki bez BSOD, w DxDag nie ma już "LiveKernelEvent". Mam nadzieję, że niebieski ekran już mnie nie uraczy 😉
- kreatora5 years agoHero (Retired)@xAuroraBorealis
No raczej nie 🙂 Nic dziwnego , ze komp sie buntował. Cieszę sie ze udalo ci sie rozwiazać problem. Skladak to swietne rozwiazanie - tez mam taki - ale czasem wyskakuja takie problemy jak sie nie sprawdzi dokładnie. - EA_Kuba5 years ago
Community Manager
Hej @xAuroraBorealis
Cieszę się, że udało się Wam rozwiązać problem 🙂
Nie zapomnij oznaczyć odpowiedzi jako rozwiązanie, możliwe że w przyszłości komuś przyda się rozwiązanie, które pomogło Tobie 🙂