Forum Discussion
@Hercia To niemożliwe. 🙂
Jeżeli w twoich domach na pewno wszystko jest na swoim miejscu i nie zniknął z nich żaden obiekt, to komunikat nie powinien się pojawiać.
Przy czym, gdy w domu znajduje się wiele różnych obiektów, niemożliwe jest sprawdzenie brakujących wizualnie. Nie jesteś w stanie przypomnieć sobie czy na pewno wszystko jest na swoim miejscu. 🙂
Można zrobić to jedynie, gdy porobisz bardzo szczegółowe zdjęcia każdego pomieszczenia z każdego domu, który sama zbudowałaś - w całej grze, a potem po pojawieniu się komunikatu porównasz wszystkie obiekty w każdym domu z wcześniej zrobionymi zdjęciami.
Taki komunikat pojawia się jedynie w następujących przypadkach:
- gdy na parceli brakuje jakiegoś obiektu,
- gdy z Galerii ściągnęłaś jakiś dom, w którym znajdują się obiekty z dodatków, których nie posiadasz. Mogą to być także obiekty z Debug.
- gdy ściągnęłaś z Galerii jakieś obiekty/pokoje, w których znajdują się obiekty z dodatków, których nie posiadasz - w tym także obiekty z Debug.
- gdy w grze znajdują się zepsute mody,
- gdy gra/zapis został zbugowany. Zazwyczaj wtedy, gdy długo grasz na jednym sejwie, lub/i zapisujesz grę według opcji "zapisz" lub/i "Zapisz i wyjdź".
W takim wypadku rozpocznij całkiem nową grę, tylko z domami EA i pograj w niej trochę dłużej. Nie dodawaj do niej żadnych swoich domów, ani niczego z Galerii i zapisuj grę wyłącznie według opcji "Zapisz jako", zostaw 3-5 najnowszych zapisów, a wszystkie wcześniejsze usuwaj z gry.
Nie pobieraj do Biblioteki niczego z Galerii, ani nie trzymaj w niej swoich domów. Biblioteka powinna być pusta.
W tej grze sprawdź całą rozgrywkę, pograj różnymi rodzinami przez dłuższy czas, a wtedy zobaczysz, czy pokaże się ten komunikat.
- Hercia3 years agoSeasoned Newcomer
Zrobiłam tak jak pisałaś. W zasadzie znów zrobiłam nowy folder gry, nie wrzucałam do niego poprzednich zapisów ani galerii, wywaliłam też wszystkie mody. Po jakiejś godzinie-dwóch gry znów pojawił mi się taki komunikat. Jestem pewna, że nic z domu nie zniknęło - domy od EA są generalnie dość puste, trudno nie zauważyć zniknięcia obiektu. Mimo wszystko po pojawieniu się komunikatu o usuniętych obiektach porównałam dom z domem z nowego zapisu - są identyczne.
- danuta7203 years agoHero+
Przykro mi, że nadal masz ten błąd, przejrzałam angielskie forum AHQ i nikt nie zgłasza takiego błędu, podobnie jak tutaj na polskim forum.
Czy naprawiałaś grę w aplikacji EA App?
Z nowego folderu gry nie da się "wywalić" wszystkich modów, gdyż ich tam nie ma, bo jest to całkiem nowa, czysta gra, więc folder Mods powinien być pusty.
- Jeżeli dodałaś do niego mody, a potem je "wywaliłaś", to one mogą być winowajcą błędnego komunikatu.
- Jeżeli miałaś w nim mody i je usunęłaś, to znaczy, że nie utworzyłaś nowej gry.Jeżeli wszystko wykonałaś prawidłowo według moich wskazówek i przywróciłaś grę do stany fabrycznego, to nie powinnaś mieć tego błędu.
W swojej grze nie mam takiego komunikatu, a dużo gram i buduję (zawsze z kodem bb.moveobjects). Mam też w grze różne modyfikacje (wszystkie zaktualizowane).
Doprawdy nie wiem co można jeszcze zrobić.Jeżeli uda ci się naprawić grę, daj znać. 🙂
- kreatora3 years agoHero (Retired)
Juz wielokrotnie sie zdarzalo, że bug gry usuniety jakąś aktualizacją wracał po jakimś czasie ponownie więc prawdopodobnie znów powrócił ( zalezy to chyba też od tegow jakim świecie jest zapisany sejf. (Na przyklad w światach z gry podstawowej bugu nie ma, a jak zbudujesz chatę w Sulani to dostaniesz ten komunikat) )
Naprawdę nie ma się czym przejmować, bo ten komunikat nie powoduje żadnych błędów w grze.
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Community Highlights
Recent Discussions
- 6 hours ago
- 8 hours ago
- 11 hours ago
- 21 hours ago