Forum Discussion
Zrobiłam tak jak pisałaś. W zasadzie znów zrobiłam nowy folder gry, nie wrzucałam do niego poprzednich zapisów ani galerii, wywaliłam też wszystkie mody. Po jakiejś godzinie-dwóch gry znów pojawił mi się taki komunikat. Jestem pewna, że nic z domu nie zniknęło - domy od EA są generalnie dość puste, trudno nie zauważyć zniknięcia obiektu. Mimo wszystko po pojawieniu się komunikatu o usuniętych obiektach porównałam dom z domem z nowego zapisu - są identyczne.
Przykro mi, że nadal masz ten błąd, przejrzałam angielskie forum AHQ i nikt nie zgłasza takiego błędu, podobnie jak tutaj na polskim forum.
Czy naprawiałaś grę w aplikacji EA App?
Z nowego folderu gry nie da się "wywalić" wszystkich modów, gdyż ich tam nie ma, bo jest to całkiem nowa, czysta gra, więc folder Mods powinien być pusty.
- Jeżeli dodałaś do niego mody, a potem je "wywaliłaś", to one mogą być winowajcą błędnego komunikatu.
- Jeżeli miałaś w nim mody i je usunęłaś, to znaczy, że nie utworzyłaś nowej gry.
Jeżeli wszystko wykonałaś prawidłowo według moich wskazówek i przywróciłaś grę do stany fabrycznego, to nie powinnaś mieć tego błędu.
W swojej grze nie mam takiego komunikatu, a dużo gram i buduję (zawsze z kodem bb.moveobjects). Mam też w grze różne modyfikacje (wszystkie zaktualizowane).
Doprawdy nie wiem co można jeszcze zrobić.
Jeżeli uda ci się naprawić grę, daj znać. 🙂
- kreatora3 years agoHero (Retired)
Juz wielokrotnie sie zdarzalo, że bug gry usuniety jakąś aktualizacją wracał po jakimś czasie ponownie więc prawdopodobnie znów powrócił ( zalezy to chyba też od tegow jakim świecie jest zapisany sejf. (Na przyklad w światach z gry podstawowej bugu nie ma, a jak zbudujesz chatę w Sulani to dostaniesz ten komunikat) )
Naprawdę nie ma się czym przejmować, bo ten komunikat nie powoduje żadnych błędów w grze.
- danuta7203 years agoHero+
Nie mam tego bugu w grze. Odkąd EA go naprawiła, nie pojawił się u mnie ani razu, a dużo buduję i we wszystkich światach. W Ostatnich 2 miesiącach budowałam w Oazis Springs, Wierzbowej Zatoczce, w Brindleton Bay, w san Sequoia, Gora Komorebi, w Del Sol Valley, Tarosa...na Sulani też.
Tam, gdzie publikuję domy ( w każdym miesiącu publikuję 4-8 domów) wszystko sprawdzają, także pod kątem odpadania obiektów z domu. Gdyby był to bug, to żaden mój dom od 2 miesięcy nie zostałby tam zatwierdzony do publikacji, gdyż tam nie uznają takich błędów gry.
Dlatego myślę, że ten komunikat mogą mieć gracze, którzy mają zbugowane zapisy gry, lub obiekty w tych domach zostały ustawione za pomocą kodów, oraz modów.
Zgadzam się, że komunikat nie powoduje żadnych błędów i gracz, który buduje tylko dla siebie, nie powinien się nim przejmować.
Jedynie doradzam, żeby najpierw sprawdził dom w testowej grze, gdyby chciał go gdzieś opublikować.
Jeżeli w testowej grze po postawieniu domu na działce pojawi się komunikat o brakujących obiektach, to znaczy, że jakiś obiekt zniknął z jego domu i nie jest to bug gry, lecz niestaranne postawienie obiektu w grze poza siatką, lub nałożenie go na siatkę innego obiektu.
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Community Highlights
Recent Discussions
- 3 hours ago
- 3 hours ago
- 4 hours ago