1 year ago
Losowe zamykanie się gry
Gra wyłącza się sama w losowych momentach. Zauważyłem to po dołożeniu sobie nowego dysku SSD oraz kupnie dwóch dodatków ("Do wynajęcia" oraz "Zakochaj się"). Event Viewer wskazuje na: Nazwa aplika...
@Rungard92 Witaj 🙂
Przypatrzałem się Twojemu raportowi, ciekawi mnie Ilość pamięci Ram w Twoim komputerze, skąd te ok 98 GB Ram, pierwszy raz widzę żeby komp miał tyle pamięci :P, ale tak na serio System Windows zdaje się niepoprawnie rozpoznaje ilość pamięci Ram i stąd możliwe niepoprawne działanie gry przez błędną adresację w segmentach pamięci przez Windows.
Zacznij proszę od próby naprawy systemu Windows, może to rozwiąże problem - Naprawa plików systemu Windows art. dot. Windows 10 - działa również z Windows11.
Hej @Rungard92
Dzięki za odpowiedź i wykonane dotychczas kroki.
Podejrzewam, że Twój komputer lekko lewituje w powietrzu od jego "mocy" 😉.
Zdaje się również, że właśnie trzeba będzie go nieco przystopować, żeby gra nie wyłączała się. Na angielskim forum znalazłem podobny problem, który został rozwiązany poprzez wyłączenie funkcji "turbo" w BIOS - link. Zdaje się, że OP posiada nawet ten sam procesor co Ty.
Zaznaczę, że zmiany w BIOS, to dość zaawansowany proces i jeśli nie czujesz się na siłach w wykonaniu go, poproś o pomoc specjalistę.