Forum Discussion

pieleczka's avatar
5 years ago

Modyfikacje - nie działają

Cześć!

Korzystam z modów od bardzo dawna, nigdy nie miałam żadnych problemów. Parę dni temu padł mi komputer, oddałam go do naprawy i został wgrany nowy system. Gra i Origin znajdowały się na dysku C, więc wszystko się zachowało (wraz z folderem z modami). Dzisiaj odpaliłam grę po raz pierwszy i gra w ogóle nie wyszukuje modów. Wszystko mam włączone, wyciągałam już mody, wygrywałam jeszcze raz plik resource.rfg - nic. Zatrzymałam program antywirusowy, usunęłam pliki z folderu The Sims ( cache, cachestr, onlinethumbnailcache, localthumbcache) i nic. Naprawiałam grę, aktualizowałam ją. 

Proszę o pomoc, bo już nie mam pomysłu ☹️ 

6 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@pieleczka

Wysuń caly folder TS4 na pulpit komputera z Dokumenty/ Electronic Arts, nastepnie znów napraw grę i ją i włącz..
    Utworzy sie nowy folder TS4 w Dokumentach z nowymi plikami.i folderami. Zagraj przez 3 minuty byle jakim simem. i wyjdź z gry.
    Nastepnie usuń z nowo postałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
    Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.
    Zrób to sam z folderem Tray - oraz jesli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
    Teraz sprawdź czy nie ma nowych wersji twoich modów na stronach ich tworców. Pobierz jeden - napewno aktualny i wklej go do folderu mods.
    Sprawdź czy sie pokaze w grze. Mnostwo modów i CC po ostatnich aktualizacjach nie jest juz kompatybilna z grą. W tym wszystkie krzesła na przykład juz nie działają. Jeśli ten nowy sie pokaze to przeklejaj po jednym ze starego folderu mods z pulpitu inne za kazdym razem sprawdzając czy zobaczysz je w grze. Jesli nie zobaczysz - wywalaj bo to będzie znaczyć, ze są juz nieaktualne
    Edit 
    Jest tez opcja ze mody w twoim foderze mods "nie przeżyly" reinstalacji systemu i przestały działać

• 6984may's avatar
    6984may
    3 years ago
    @kreatora mi osobiscie nie pomoglo, ale mozna poszukac w innym dysku/folderze etc modow i je przeniesc, zadziala na 99%!
  • EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @6984may 

Dzięki za Twój komentarz! 🙂 

Z racji tego, że ostatni post został zamieszczony w tym wątku ponad 2 lata temu - zamknę go.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,326 PostsLatest Activity: 2 hours ago